De vroege resultaten van Amazon Prime Day zijn binnen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 22, 2021
  • Amazon producten genereerden de meeste verkopen in de eerste 32 uur.
  • Het gemiddelde per bestelling staat momenteel op $47,14 - een daling ten opzichte van Prime Day van 2020.
  • De eerste dag van Prime Day 2021 zag $5,1 miljard in omzet.

Het marktonderzoeksbureau Numerator zei dinsdag dat Amazon Prime Day 2021 tot nu toe heeft geleid tot Amazon producten die de meeste omzet hebben gegenereerd. Deze omvatten Amazon Gift Card Reloaded, Amazon’s Project, Echo Dot 4e generatie, Amazon Fire TV Stick, en Amazon Fire Tablet.

Het gemiddelde per bestelling is gedaald ten opzichte van vorig jaar

De gegevens die betrekking hadden op de eerste 32 uur van Amazon’s Prime Day zeiden dat een typische shopper dit jaar een 35- tot 44-jarige vrouw uit de voorsteden was met een hoog inkomen. Volgens Numerator staat het gemiddelde per bestelling momenteel op $ 47,14 – een daling van $ 54,64 op Prime Day 2020.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De gezinsuitgaven bedragen tot nu toe gemiddeld ongeveer $ 92, waarbij slechts 11% van de huishoudens meer dan $ 200 uitgeeft. 24% van de totale bestellingen had een waarde van meer dan $ 100, terwijl 44% een waarde had van $ 20 of minder. 45% van de huishoudens die dit jaar deelnemen aan Amazon’s Prime Day heeft tot nu toe meer dan twee bestellingen geplaatst. Slechts 6% plaatste meer dan vijf bestellingen in de eerste 32 uur van het jaarlijkse evenement.

Andere opmerkelijke bevindingen van de enquête van Numerator

Volgens Adobe ontving de eerste dag van Amazon’s Prime Day 2021 $ 5,1 miljard meer dan wat shoppers vorig jaar online besteedden op Thanksgiving. Andere opmerkelijke bevindingen van de enquête van Numerator zijn onder meer:

  • 98% van de kopers van Prime Day 2021 waren Amazon Prime leden. Ongeveer 10% heeft zich tijdens de pandemie aangemeld voor Prime.
  • 50% van de shoppers maakte gebruik van Prime Day deals.
  • 29% van de totale omzet kwam uit de categorieën Huishoudelijke artikelen, 27% uit Huis & Tuin en 25% uit de categorieën Kleding en Schoenen.
  • 7% van de deelnemers winkelde voor vakantieartikelen, terwijl 3% back-to-school artikelen kocht.
  • 78% van de shoppers zei dat het niet de eerste keer was dat ze deelnamen aan Prime Day.
  • 96% zei dat ze opnieuw zouden winkelen als Amazon later in 2021 nog een Prime Day aankondigde.
  • Bijna 20% van de Prime Day shoppers kocht boodschappen.

De gegevens van Numerator over Prime Day omvatten geverifieerde uitgaven, artikel- en winkelmandstatistieken, bestellingen, geverifieerde Prime Day kopersenquêtegegevens en demografische gegevens van klanten. De gegevens worden in realtime bijgewerkt tijdens het tweedaagse jaarlijkse evenement van Amazon.

Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN) staat momenteel ongeveer 1,5% hoger op de intradag grafiek. De techgigant wisselt nu de handen uit op een record van $3.509 per aandeel tot nu toe. Dit in vergelijking met een dieptepunt van $ 2.952 per aandeel begin maart. Dit is de reden waarom Evercore ISI’s hoofd van internetonderzoek, Mark Mahaney, nog steeds optimistisch is over AMZN.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld