EUR/USD vormt een bearish vlag nu het economische herstel in de EU versnelt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 23, 2021
  • Het EUR/USD paar heeft een bearish vlag gevormd op de 4-uur grafiek.
  • Beleggers reageren op de relatief gematigde uitspraak van de Fed voorzitter.
  • Het paar steeg na de sterke PMI cijfers in de eurozone.

Het EUR/USD paar kantelde omhoog na de relatief sterke flash-productie, services en samengestelde PMI-cijfers uit de eurozone. Het paar steeg naar 1.1950, wat ongeveer 0.90% boven het laagste niveau van vorige week vrijdag was.

EUR/USD
EUR/USD grafiek

Economische boom in de eurozone

De bedrijvigheid in de eurozone bleef in juni verbeteren naarmate meer landen hun deuren bleven openen. Volgens Markit steeg de PMI-index voor diensten in de eurozone van 55,2 in mei tot 58,0 in juni. Deze stijging was beter dan de mediane schatting van 57,8. Het was ook het hoogste in meer dan 40 maanden. Evenzo steeg de PMI voor de verwerkende industrie van 62,2 in mei tot 62,2 in juni. In totaal steeg de samengestelde PMI in juni naar 59,2, het hoogste niveau in 15 jaar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Markit schreef het herstel van de eurozone toe aan de relatief sterke vraag van lokale en buitenlandse kopers. Tegelijkertijd stegen de gemiddelde prijzen voor goederen en diensten in het snelste tempo sinds 2002. Het optimisme onder het bedrijfsleven nam toe, wat erop wijst dat de meesten van hen zullen blijven aannemen en mogelijk de lonen zullen verhogen. De industriële PMI steeg van 64,4 naar 64,9 in Duitsland, terwijl het daalde van 59,4 naar 58,6 in Frankrijk. In een nota zei Chris Williamson van Markit:

“De gegevens vormen de basis voor een indrukwekkende groei van het BBP in het tweede kwartaal, gevolgd door een nog sterkere groei in het derde kwartaal.”

De EUR/USD reageert ook op de relatief gematigde verklaring van de voorzitter van de Federal Reserve op dinsdag. Als getuigenis voor het Congres zei Powell dat de Fed bereid was alles te doen wat nodig was om ervoor te zorgen dat de economie goed presteerde. Veel analisten beschouwden dit als een relatief gematigde uitspraak, een paar dagen nadat de Fed wees op verkrapping in de komende jaren.

EUR/USD technische analyse

EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het EUR/USD paar de afgelopen dagen is hersteld. Het is erin geslaagd om boven het 61,8% Fibonacci retracementniveau te komen. Verder lijkt het paar een bearish vlagpatroon te vormen, wat meestal een teken is van toekomstige dalingen. Het is ook onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden, wat een teken is dat bears nog steeds de controle hebben.

Daarom vermoed ik dat het paar de neerwaartse trend zal hervatten. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke niveau om in de gaten te houden het laagste niveau van vorige week op 1.1845, gevolgd door het 78,6% retracementniveau op 1.1825.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld