MKM Partners zegt dat Flora Growth ‘de grootste uitdaging oplost’ voor Canadese LP’s

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 23, 2021
  • MKM Partners startte de dekking van Flora Growth Corp met een 'koop' rating.
  • Het zegt dat Flora Growth 'de grootste uitdaging oplost' voor Canadese LP's.
  • Flora Growth Corp debuteerde in mei op Nasdaq voor $4,79 per aandeel en handelt nu tegen $3,59 per aandeel.

Williams Kirk van MKM Partners startte dinsdag de berichtgeving over Flora Growth Corp (NASDAQ: FLGC) met een ‘koop’ rating. De senior onderzoeksanalist heeft een koersdoel van $ 6,00 per aandeel op FLGC, wat inhoudt dat het aandeel bijna zou kunnen verdubbelen ten opzichte van het huidige niveau.

Canadese LP’s hebben een groot nadeel

Flora Growth Corp is een wereldwijde pionier op het gebied van cannabisteelt in de buitenlucht die “de grootste uitdaging oplost” voor Canadian Licensed Producers (LP’s). Met name inefficiënte telers in Canada zouden beter geschikt kunnen zijn om bij Flora in te kopen, omdat het kwaliteitscannabis kan verkopen met een korting van bijna 80% aan Canadese telers.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Canadese telers hebben een minimale prijskracht, omdat het kweken van cannabis in een ongunstig klimaat gepaard gaat met hogere kosten. Bijgevolg worden ze beperkt in het verlagen van de prijzen om aan de vraag te voldoen. De buitenactiviteiten van Flora Growth zijn daarentegen gevestigd in Colombia.

Flora profiteert ook van lagere arbeidskosten. Het onderzoeksbureau schat de kosten van Flora op 20 cent per gram inclusief verpakking en transport, vergeleken met Canadese telers die ‘worstelen’ om $2 per gram te halen.

“Hierdoor kan Flora sterke marges leveren en producten aanbieden tegen prijzen die onder de marktprijs liggen. Flora kan de markt $ 1,00/gram bieden met een marge van ~80%, waardoor Canadezen een negatieve brutomarge hebben om te concurreren.”

Flora kan een vriend zijn van Canadese LP’s, geen vijand

Canadese LP’s kunnen enorme financiële voordelen behalen als ze producten van Flora Growth kopen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Een Canadese speler zou zijn marges kunnen verbeteren van 35% naar 80% door simpelweg producten van Flora te kopen voor 50 cent per gram. De analist schreef:

“Klimaat en arbeid zijn een duidelijk voordeel en bieden Canadese LP’s met activiteiten in Europa een duidelijke stimulans om simpelweg producten van Flora te kopen in plaats van te concurreren.”

Het is bemoedigend dat de Europese markt kan uitbreiden tot 10 keer zo groot als de huidige Canadese markt en dat Flora 50% korting op de kosten heeft ten opzichte van de belangrijkste Europese kwekers. Toegang tot de Europese markt is complexer omdat Flora niet over alle benodigde vergunningen beschikt. Maar het heeft wel een samenwerking met een bedrijf genaamd Hoshi dat binnenkort de nodige GMP certificering verwacht. Het onderzoeksbureau verwacht dan ook dat Flora uiteindelijk “bijzonder competitief” zal zijn in Europa.

Ten slotte heeft Colombia een strikt exportquotumsysteem dat producenten in het hele land verhindert om onbeperkt cannabis te exporteren. Het quotum zou volgens MKM Partners in de toekomst kunnen worden versoepeld, waardoor de vooruitzichten voor Flora Growth Corp verder worden verruimd.

“De dramatische kostenvoordelen in Colombia bieden economische en consumentenprikkels waarvan de geschiedenis ons leert dat ze moeilijk te weerstaan zijn”, schreef de analist.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld