Herstel NZD/USD versnelt na sterke exportgegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 25, 2021
  • Het NZD/USD paar herstelde zich na de relatief sterke handelsgegevens van Nieuw-Zeeland.
  • De uitvoer van Nieuw-Zeeland steeg in mei met 12%, terwijl de invoer met 31% toenam.
  • Het paar zal later reageren op de laatste Amerikaanse PCE gegevens.

Het herstel van de NZD/USD versnelde vrijdag na de relatief indrukwekkende handelscijfers in Nieuw-Zeeland. Het pair steeg naar 0.7015, wat ongeveer 2,15% boven het laagste niveau van vorige week vrijdag was.

NZD/USD
Nieuw-Zeelandse dollar grafiek

Nieuw-Zeelandse handelsnummers

De economie van Nieuw-Zeeland heeft een sterk herstel doorgemaakt, geholpen door de lokale en externe vraag. Volgens Statistics New Zealand is de invoer van het land met 31% gestegen tot N$ 5,4 miljard. Deze trend deed zich voor toen de auto-import in Nieuw-Zeeland naar een recordhoogte steeg.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dezelfde trend deed zich voor bij de export. Het land verkocht in mei goederen ter waarde van meer dan N$ 5,9 miljard. Deze stijging was te danken aan de sterke zuivelverkopen, die met 12% stegen tot $ 1,5 miljard. De verkoop van melkpoeder steeg met 18%, terwijl verse melk met 42% steeg.

Als gevolg hiervan steeg het totale handelsoverschot van Nieuw-Zeeland tot meer dan N$ 469 miljoen. Dit was aanzienlijk hoger dan het vijfmaandsgemiddelde van N$ 415 miljoen. Deze cijfers kwamen na de relatief sterke BBP gegevens van Nieuw-Zeeland die vorige week zijn uitgebracht. Uit de cijfers blijkt dat de economie in het eerste kwartaal met 1,6% is gestegen, na een daling van 1,0% in het vierde kwartaal.

Daarom zullen de nieuwe handelscijfers waarschijnlijk de recente agressieve RBNZ versterken. In haar recente rentebesluit liet de bank de rente intact en gaf ze aan dat de volgende stap het afbouwen van de activa aankopen zal zijn.

Later op vrijdag zal de NZD/USD reageren op de laatste Amerikaanse persoonlijke consumentenuitgaven (PCE) gegevens, de favoriete inflatiegegevens van de Fed. Economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de core PCE is gestegen van 3,1% in april tot 3,4% in mei. Ze verwachten ook dat het persoonlijk inkomen met 2,5% zal dalen, terwijl de uitgaven met 0,4% zullen stijgen.

NZD/USD voorspelling

NZD/USD
NZD/USD grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat de NZD/USD prijs vorige week lager uitbrak na het agressieve rentebesluit van de Fed. Hierdoor zakte het paar naar een dieptepunt in meerdere maanden van 0,6620. Het slaagde er ook in om onder de belangrijke steun uit te breken op 0,7132.

Het paar heeft deze week een deel van de verliezen van vorige week goedgemaakt en is erin geslaagd boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen te stijgen, terwijl de Relatieve Sterkte Index naar 62 is gestegen. Daarom heeft het paar meer opwaartse ruimte om op korte termijn te stijgen. Toch is er na de bearish uitbraak van vorige week een mogelijkheid dat het de neerwaartse trend zal hervatten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld