Ad

Rapport: Tanzania komt een stap dichter bij crypto adoptatie

Door:
op Jun 25, 2021
Listen
  • President van Tanzania gelooft dat crypto onvermijdelijk in het land zal aankomen.
  • De centrale bank heeft in november 2019 een verbod op het volatiele activum uitgevaardigd,
  • Het land nog steeds sterk afhankelijk van contante transacties.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Tanzania is nog een ander land dat tekenen vertoont van het omarmen van cryptocurrencies. De centrale bank van de Oost-Afrikaanse natie bereidt zich voor op de komst van crypto na een richtlijn van president Samia Suluhu Hassan. Volgens ingewijden zou het verbod van 2019 op het digitale activum kunnen worden teruggedraaid, meldt Reuters.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

President prijst blockchain technologie

Copy link to section

De Tanzaniaanse president Samia Suluhu Hassan volgde John Magufuli op, die in maart overleed. De nieuwe leider, die een beleidsverschuiving op digitale valuta markeert, verklaarde dat crypto onvermijdelijk in het land zal aankomen. Tijdens de opening van een nieuw filiaal van de centrale bank zei ze:

“In de financiële sector zijn we getuige geweest van de opkomst van blockchain technologie of cryptocurrency. Veel landen in de wereld hebben deze valuta niet geaccepteerd of zijn deze niet gaan gebruiken. Ik zou de centrale bank echter willen adviseren om aan die kwesties te gaan werken.”

De centrale bank heeft in november 2019 een verbod op het volatiele activum uitgevaardigd, met het argument dat de lokale wetgeving het niet erkende. In het kielzog van de opmerkingen van president Hassan werken ze aan het aanpassen van de wet. Tanzania is nu een stap dichter bij El Salvador, het eerste land ter wereld dat Bitcoin (BTC/USD) als wettig betaalmiddel gebruikt.

Bank werkt nu aan richtlijnen

Copy link to section

Volgens een woordvoerder van de Bank of Tanzania boekt het geleidelijk vooruitgang met de richtlijnen. De woordvoerder antwoordde niet op de vraag of het land van plan was zijn eigen digitale valuta uit te geven of bestaande, zoals Bitcoin, over te nemen.

Hassan verwelkomt de activa en buitenlandse investeringen in het algemeen veel meer in tegenstelling tot haar overleden voorganger, die bezwaar maakte tegen goudwinning door buitenlandse bedrijven en in conflict kwam met Kenia over markttoegang.

Haar aanmoediging wordt ondersteund door Abdulmajid Nsekela, voorzitter van de Tanzania Bankers’ Association, aangezien het land nog steeds sterk afhankelijk is van contante transacties. Nsekela zei dat de grootste uitdaging voor regelgevers was dat innovaties hen verrasten. Door zich geleidelijk voor te bereiden, zal de centrale bank de risico’s beter kunnen inschatten en van tevoren kunnen aanpakken.

De tijdlijn voor volledige acceptatie van Bitcoin of andere crypto’s is op dit moment echter onduidelijk. Tellimer analist Faith Mwangi heeft opgemerkt dat de verandering van toon van de president duidelijk is, maar iedereen moet nog zien of de centrale bank “concrete stappen” zal nemen om digitale activa te omarmen.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Kenia Afrika Crypto