WSJ: ETF’s voor schone energie op schema om de recordinstroom van vorig jaar te verslaan

By: Ruchi Gupta
on jun 28, 2021
  • Aandelen in schone energie profiteerden van het grote aantal investeerders.
  • ETF's voor hernieuwbare energie zijn dit jaar met dubbele cijfers gedaald.
  • Beleggers maken zich geen zorgen, aangezien ETF's voor schone energie dit jaar een enorme instroom ontvangen.

De aandelen van schone energie stegen vorig jaar na de verkiezingsoverwinning van president Biden eind 2020, te midden van het optimisme dat zijn regering de adoptie van zonne- en windenergie zou kunnen versnellen, meldde The Wall Street Journal. Maar halverwege 2021 en hetzelfde verhaal speelt nog niet af, maar investeerders die hadden ingezet op windturbines en zonne-energiemakers, raken nog niet in paniek.

ETF’s voor schone energie melden dalingen met dubbele cijfers

Het beeld voor schone-energieaandelen was dit jaar somber vanwege de onzekerheid over de rentekoers van de Fed en acties die uiteindelijk van invloed zouden kunnen zijn op groeiaandelen. ETF’s die de indexen voor schone energie volgen, hebben in 2021 een daling met dubbele cijfers gerapporteerd. Zo is de iShares Global Clean Energy ETF van BlackRock sinds december met 18% gedaald, terwijl de beroemde Solar ETF van Invesco Ltd. met 17% is gedaald.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Daarentegen stegen de aandelen en fondsen voor schone energie aanzienlijk na het herstel van de markt na een door COVID-19 veroorzaakte correctie in 2020. Windturbines en zonnepanelen behoorden tot de bedrijven die profiteerden van een groeiend aantal investeerders en de vraag naar hernieuwbare energiebronnen, hoewel de meeste kleine onrendabele ondernemingen.

Ondanks de huidige situatie blijft er geld binnenstromen van individuele handelaren en professionele vermogensbeheerders die tot nu toe $ 6,2 miljard hebben geïnvesteerd in ETF’s voor schone energie. De kapitaalinstroom ligt op schema om de recordinvesteringen van $ 7,2 miljard in 2020 te overtreffen, aldus WSJ.

Volgens vermogensbeheerders en indexmakers weerspiegelen de terugval van de aandelenkoersen niet de wens om in te zetten op schone energiebedrijven. S&P Dow Jones Indices senior directeur strategie- en volatiliteitsindexen Ari Rajendra zei: “Het is een gebied waar we een aanhoudende vraag zien.”

ETF’s voor schone energie hebben dit jaar $2,7 miljard ontvangen

ETF’s voor hernieuwbare energie bij BlackRock zagen dit jaar een instroom van $ 2,7 miljard, waarvan $ 1 miljard werd toegewezen aan een Europees fonds voor schone energie. Omdat de belangstelling groot was, moest S&P zijn benchmark voor schone energie die wordt gebruikt door Blackrock fondsen uitbreiden om het probleem van te veel geld voor kleine en moeilijk verhandelbare bedrijven aan te pakken, merkte WSJ op.

Gerber Ross Gerber, CEO van Wealth and Investment Management, denkt dat schone energieaandelen uiteindelijk het transport en andere aspecten van het leven zullen veranderen. Gerber heeft meer geld van klanten geïnvesteerd in het schone energiefonds van Invesco. Hij zei:

Hoe speculatiever het aandeel, hoe hoger de waardering. Maar in deze markt geven mensen meer om fantasie dan om de realiteit. Dus met zonne-energie heeft u ook een beetje fantasie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld