GBP/USD: uitverkoop van de pond versnelt nu de huizenprijzen in het VK stijgen

Door:
op Jun 29, 2021
Listen
  • De GBP/USD ligt op schema voor zijn slechtste wekelijkse prestatie sinds september.
  • Het paar daalde zelfs na de relatief sterke huizen- en hypotheekgegevens uit het VK.
  • Beleggers maken zich zorgen over de gevolgen van de lockdown.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Britse pond (GBP/USD) paar daalde met meer dan 0,30%, zelfs na de relatief sterke economische cijfers uit het VK. Het paar daalde naar 1.3835, wat ongeveer 1,13% onder het hoogste punt van vorige week is.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

GBP/USD
GBP/USD prijsactie

Britse huizenprijzen stijgen

Copy link to section

De Britse woningbouwsector is gloeiend heet volgens investeerders, aangezien de vraag het aanbod blijft overtreffen. Dit blijkt uit de sterke huizenprijsindex (HPI) gegevens die zijn gepubliceerd door de Nationwide Society.

Uit de cijfers bleek dat de gemiddelde huizenprijs in de afgelopen 12 maanden met 29.000 pond is gestegen. Precies, de prijzen stegen met 13,4% op jaarbasis. Dit was iets kleiner dan de mediane schatting van 13,7%. Het was wel hoger dan de stijging van 10,9% vorige maand.

Deze stijging komt vooral door de historisch lage rente in het VK. De Bank of England heeft de rente op een laagterecord van 0,10% gehouden om de economie te beschermen tegen de pandemie. Verder heeft het kwantitatieve versoepelingspakket van 875 miljard pond bijgedragen aan lagere tarieven.

Verder zijn de huizenprijzen in het VK gestegen als gevolg van de zegelrechten die de regering vorig jaar heeft aangenomen. Het belangrijkste is dat de lockdown meer mensen heeft geholpen om te sparen voor hun aanbetaling.

De GBP/USD reageerde ook op de relatief sterke kredietgegevens. Volgens de BOE steeg de hypothecaire kredietverlening van ruim 3,03 miljard pond naar ruim 6,85 miljard. In dezelfde periode steeg het aantal goedkeuringen van hypotheken van ruim 86,90k in april tot 87,55k. De netto kredietverlening aan particulieren steeg van ruim 2,9 miljard pond tot meer dan 6,9 miljard pond.

De GBP/USD is daarom op weg naar zijn slechtste maandelijkse prestatie sinds september vanwege het stijgende aantal gevallen van coronavirus in het land. In haar reactie heeft de regering de heropening uitgesteld tot juli.

GBP/USD technische prognose

Copy link to section
GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De Britse pond is in een scherpe neerwaartse trend geweest nadat het vorige week tot een hoogtepunt van 1.400 was gestegen. Het paar is erin geslaagd om onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) te komen. Het bevindt zich ook op de onderste lijn van de Bollinger Bands, terwijl oscillatoren zoals de MACD en Relatieve Sterkte Index (RSI) sterk zijn gedaald. Daarom is de weg van de minste weerstand voor het paar lager. Hierdoor zal het paar waarschijnlijk dalen naar de volgende belangrijke ondersteuning op 1.3785.

GBP Forex