Ruwe olieprijs: dit is wat u kunt verwachten na de Amerikaanse voorraadgegevens

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on jun 29, 2021
  • De prijs van ruwe olie heeft de verliezen van maandag vergroot.
  • Beleggers zijn enthousiast over de Amerikaanse wekelijkse olievoorraadgegevens.
  • Analisten verwachten dat OPEC+ de productie met ongeveer 500.000 bpd zal verhogen.

De prijs van ruwe olie daalt te midden van stijgende COVID-19 gevallen. Later op de dag zal de markt reageren op de Amerikaanse olievoorraadgegevens voorafgaand aan de OPEC+ besprekingen op donderdag.

Ruwe olieprijs

Stijgende gevallen van COVID-19

De verspreiding van de agressieve Delta-variant, die voor het eerst werd geregistreerd in India, heeft geleid tot nieuwe mobiliteitsbeperkingen in verschillende delen van de wereld. Vervolgens maken beleggers zich zorgen over de waarschijnlijke afname van de wereldwijde vraag naar olie. Portugal en Spanje, belangrijke reisbestemmingen voor Europeanen tijdens de zomerperiode, hebben beperkingen ingevoerd die gevolgen zullen hebben voor niet-gevaccineerde Britten. Bovendien zullen de aangescherpte beperkingen in Australië naar verwachting ongeveer 80% van de bevolking treffen. Tegelijkertijd hebben de toenemende COVID-19 gevallen in het VK de besprekingen over een reisbubbel die het VK met de VS verbindt, vertraagd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Meldingen van toenemende gevallen van coronavirus komen twee dagen voor de OPEC+ besprekingen. De bijeenkomst staat vooral in het teken van het outputbeleid voor augustus. Economen verwachten dat de coalitie de productie in augustus met ongeveer 500.000 vaten per dag zal verhogen. De gematigde stijging zal een signaal zijn van de krappere groei in de vraag naar olie door belangrijke consumenten zoals China en de VS.

Amerikaanse olievoorraadgegevens

Later op de dag zal de prijs van ruwe olie reageren op de wekelijkse Amerikaanse olievoorraadgegevens. In de vorige versie, gaf het American Petroleum Institute (API) aan dat de voorraad olie met 7.199.000 vaten was gedaald voor de week die eindigde op 18 juni. Een mindere lezing kan ertoe leiden dat de prijs van ruwe olie bescheiden stijgt, aangezien investeerders op woensdag wachten op bevestiging van de trend van EIA.

In de vorige release publiceerde EIA een beter dan verwacht cijfer, waardoor de prijzen werden opgedreven. Deze week verwachten analisten een lagere afname van 4.460 miljoen vaten. Wat de benzinevoorraden betreft, is de voorspelde daling van 0,880 miljoen vaten minder dan de 2,930 miljoen vaten van vorige week.

Brent olie prijsvoorspelling

De prijs van ruwe olie heeft zijn verliezen van de vorige sessie uitgebreid. Op het moment van schrijven daalde de benchmark voor wereldwijde olie met 0,56% tot 74,16. Maandag bereikte het een intradag hoogtepunt van 76,57, wat het hoogste niveau is sinds oktober 2018. Het is sindsdien gedaald tot een intradag dieptepunt van 73,75 eerder op dinsdag. Op de 2-uur grafiek handelt het onder de 25 en 50-daagse EMA’s, aangezien ze beide samenkomen rond 75,11.

Ik verwacht dat de prijs van ruwe olie zal herstellen tot 75,11, waar het waarschijnlijk enige weerstand zal ondervinden. Boven dat niveau ligt het volgende doel op 76.00. Aan de andere kant kunnen de prijzen verder dalen om ondersteuning te vinden op 73.16.

Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld