Is de USD/CNY een koop of verkoop na de Chinese PMI cijfer s?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on jun 30, 2021
  • Het USD/CNY paar daalde na de laatste Chinese PMI gegevens.
  • De PMI's voor productie en niet-productie daalden in juni.
  • Het paar zal vervolgens reageren op de laatste Amerikaanse niet-agrarische loongegevens.

Het USD/CNY paar daalde licht na de relatief milde Chinese verwerkende en niet-verwerkende PMI gegevens. Het paar daalde naar 6.4533, wat iets lager was dan het hoogste punt van dinsdag op 6.4673.

USD/CNY
USD/CNY grafiek

Economische groei in China

De Chinese economie heeft het de afgelopen maanden relatief goed gedaan. Deze groei is geholpen door de sterke lokale en internationale vraag naarmate de wereldeconomie herstelt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens China Logistics daalde de PMI voor de productie van het land van 51,0 in mei tot 50,9 in juni. Deze daling was relatief beter dan de mediane schatting van 50,8. Dit cijfer is gedaald na een piek van 52,1 in november vorig jaar.

Ondertussen daalde de PMI voor niet-fabricaten van 55,2 in mei tot 53,5 in juni. Als gevolg hiervan daalde de samengestelde PMI van 54,2 naar 52,9. Een PMI waarde van 50 en hoger is meestal een teken dat de sectoren groeien.

Deze cijfers laten zien dat de Chinese economie nog steeds aan het herstellen is. Het tempo van dit herstel begint echter te vertragen naarmate andere landen heropenen. Het Caixin-Markit productie PMI cijfer komt donderdag naar buiten. Analisten verwachten dat dit zal aantonen dat de PMI voor de verwerkende industrie is gedaald tot 51,8.

De USD/CNY reageert ook op de gebeurtenissen in de Verenigde Staten, waar de economische cijfers relatief sterk waren. Op dinsdag toonden gegevens aan dat de huizenprijsindex (HPI) van het land in april met 14,6% is gestegen, na een stijging van meer dan 13% in de voorgaande maand. Dit was de snelste groei in meer dan 30 jaar. Het levert verder bewijs dat de woningbouw het goed doet, geholpen door de buitenwijken.

Later deze week zal de USD/CNY reageren op de laatste niet-agrarische loonlijsten die op vrijdag uitkomen. Analisten verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de arbeidsmarkt in juni verder verkrappen.

Technische analyse USD/CNY

USD/CNY
USD/CNY technische grafiek

Het USD/CNY paar daalde met een paar pips na de laatste Chinese PMI-gegevens. Op de 4-uur grafiek staat hij iets onder het hoogste punt van vorige week op 6.4893. Het bevindt zich ook op hetzelfde niveau als de 50 en 25-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Het lijkt ook een bearish vlagpatroon te vormen. Dit patroon is meestal een bearish signaal. Daarom is er een mogelijkheid dat het paar lager uitbreekt, met het volgende doel op 6.4400.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money