Is het aandeel van Didi Global gerechtvaardigd op $70 miljard?

By: Ruchi Gupta
on jul 1, 2021
  • Didi wordt gewaardeerd op $70 miljard na de beursgang.
  • De grootste markt van Didi is China, waar het 94% van zijn omzet genereerde.
  • De Chinese ride-hailing gigant moet operaties buiten China opschalen.

Het Chinese ride-hailingbedrijf Didi Global Inc. (NYSE: DIDI) ging woensdag naar de beurs van New York met een waardering van $ 70 miljard. Hoewel het bedrijf een dominerend marktaandeel heeft, ondersteund door bijna 500 miljoen actieve rijders, blijven beleggers zich zorgen maken of het redelijk gewaardeerd wordt.

Didi heeft schaal ‘als geen ander’

John Fortt van CNBC zei op “Squawk Box” dat Didi zich in een betere positie bevindt ten opzichte van een bedrijf als Uber Technologies (NYSE: UBER) gezien zijn enorme gebruikersstatistieken en voortdurende blootstelling en investeringen in sectoren waar Uber ooit probeerde te domineren, namelijk autonoom rijden. Maar de voordelen van Didi reiken verder dan dit ene segment. Hij zei:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ze bouwden elektrische voertuigen. Ze hebben onderhoud van fietsen en e-bikes, voedselbezorging, inkoop van financiële diensten, het is al vroeg duidelijk dat lokale bezorging een schaalspel is en Didi heeft schaal als geen ander. En dat gaat er toe doen, aangezien Didi vecht voor het aandeel van ride hailing en nieuwe bedrijven bouwt buiten China.”

Hierdoor is Didi beter gepositioneerd voor de volgende fase van de digitale economie, waarbij online en fysieke transacties worden vermengd, een aspect waarin Didi wint.

Didi moet zijn activiteiten buiten China opschalen

Aan de andere kant wordt Didi gewaardeerd onder Uber, die de waarderingsmijlpaal van $ 100 miljard test. Dus, in perspectief geplaatst, kan men stellen dat de waardering van $ 70 miljard “niet zo indrukwekkend” is gezien zijn dominantie in China. Hoewel China een enorme markt is, wordt het ook gekenmerkt door lage inkomsten per rit. Bovendien is Didi verre van een “wereldwijd leveringsspel”, dus dit rechtvaardigt een kortingswaardering ten opzichte van zijn Amerikaanse tegenhanger.

Misschien ligt de toekomst van de waardering van het bedrijf in zijn vermogen om met succes te investeren en al zijn kernactiviteiten uit te bouwen, vooral buiten China. Hij zei:

Didi heeft een groot portfolio van bedrijven in taxivervoer en voedselbezorging door autonome elektrische auto’s in Mexico. Maar het moet ook in hen investeren om ze te laten groeien. En dat was niet moeilijk in een tijd waarin de rente laag is en kapitaal goedkoop is, maar de dingen veranderen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld