JPMorgan en Goldman Sachs zien een stijging van ongeveer 29% in Whirlpool

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 7, 2021
  • JPMorgan en Goldman Sachs hebben koersdoelen van $278 en $280 op WHR.
  • Michael Rehaut is er zeker van dat Whirlpool goed gepositioneerd is om een daling van de vraag op te vangen.
  • Susan Maklari van Goldman Sachs benadrukt lagere kortingen als een goed teken.

Het aandeel Whirlpool Corporation (NYSE: WHR) opende woensdag ongeveer 1,0% hoger, aangezien JPMorgan het een topkeuze noemde. Goldman Sachs herhaalde ook zijn vertrouwen in het bedrijf voor huishoudelijke apparaten, wat later op de dag tot een stijging van nog eens 2% leidde.

JPMorgan en Goldman Sachs hebben koersdoelen van respectievelijk $ 278 en $ 280 op WHR, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 29%. Het nieuws komt slechts een dag nadat rechtzaken tegen Whirlpool in Florida werden verworpen.

Michael Rehaut gaat in op de angsten van Wall Street over Whirlpool

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Analist Michael Rehaut van JPMorgan is ervan overtuigd dat Whirlpool goed gepositioneerd is om een daling van de vraag het hoofd te bieden. In zijn nota van woensdag ging hij in op de angsten van Wall Street met betrekking tot de marges van het in Michigan gevestigde bedrijf in Noord-Amerika en zei:

“Daarentegen zijn we van mening dat de marges in Noord-Amerika duurzaam zijn op 15% of beter, aangedreven door jarenlange verbetering van de productiviteit en mix, evenals de permanente kostenbesparende acties van vorig jaar, terwijl we schatten dat de voortdurende ommekeer in Europa ten minste $ 2 per aandeel van incrementele winst in de komende 2-3 jaar zal opleveren.”

Op het moment van schrijven heeft het bedrijf van $ 13,95 miljard een koers-winstverhouding van 10,40.

Susan Maklari benadrukt lagere kortingen als een goed teken voor Whirlpool

Susan Maklari van Goldman Sachs onderstreepte daarentegen dat de promotionele kortingen van Whirlpool rond de feestdag op Onafhankelijkheidsdag in vergelijking met rivalen het minst waren met 6% versus 10% vorig jaar.

Lagere kortingen zijn een goed teken voor Whirlpool, omdat het betekent dat de fabrikant van huishoudelijke apparaten hogere kosten doorberekent aan zijn klanten, voegde Maklari eraan toe. Vorige week zei Mad Money presentator Jim Cramer ook dat hij Whirlpool erg leuk vond en een koper zou zijn voor Cramer’s bliksemronde.

Op jaarbasis is Whirlpool nu meer dan 20% gestegen op de aandelenmarkt. Het herstel van het aandeel is enorm geweest sinds het dieptepunt van $ 75 per aandeel in maart 2020 als gevolg van de COVID-19 verstoringen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld