Voorspelling van de Amazon aandelenkoers nu het Pentagon het JEDI contract annuleert

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 7, 2021
  • De aandelenkoers van Amazon steeg dinsdag naar een recordhoogte.
  • Het bedrijf zal naar verwachting miljarden verdienen met het nieuwe JWCC project.
  • Het aandeel zou kunnen blijven stijgen terwijl de volgende weerstand op $4.000 in het vizier is.

De aandelenkoers van Amazon (NASDAQ: AMZN) steeg naar een recordhoogte nadat het Pentagon het Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) project had geannuleerd. Het aandeel eindigde de dag op $ 3.675 en is met meer dan 0,80% gestegen in premarket-handel. De sprong waardeert het bedrijf op meer dan $ 1,85 biljoen.

Amazon en JEDI contract

De aandelenkoers van Amazon steeg dinsdag nadat het Pentagon had besloten af te zien van het JEDI contract van $ 10 miljard dat in 2019 aan Microsoft was toegekend.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In plaats daarvan zei de afdeling dat het een apart project zal lanceren dat waarschijnlijk naar de twee bedrijven zal gaan. Het project zal bekend staan als de Joint Warfighter Cloud Capability (JWCC). Andere bedrijven die in overweging kunnen worden genomen, zijn Oracle, Alphabet en IBM.

Daarom steeg het aandeel omdat beleggers geloven dat het bedrijf miljarden zal verdienen met het nieuwe cloud computing project. In een verklaring zei het Pentagon:

“Met de veranderende technologische omgeving is het duidelijk geworden dat het JEDI cloudcontract, dat lang is uitgesteld, niet langer voldoet aan de vereisten om de hiaten in de capaciteit van het DOD op te vullen.”

Het Pentagon verwees naar de lopende rechtszaak in een Amerikaanse rechtbank. De zaak werd aangespannen door Amazon, die het bureau beschuldigde van het bevoordelen van Microsoft vanwege de vijandigheid van Donald Trump jegens Jeff Bezos. Bezos is eigenaar van de Washington Post, een krant die kritiek uitte op de president. In een verklaring zei Amazon:

“We kijken ernaar uit om de moderniseringsinspanningen van de DOD te blijven ondersteunen en oplossingen te bouwen die helpen hun cruciale missies te volbrengen.”

Zijn AMZN aandelen een goede koop?

De aandelenkoers van Amazon steeg ook nadat het bedrijf een nieuwe leider kreeg. Andy Jassy werd de CEO van het bedrijf nadat Jeff Bezos ontslag nam. Beleggers lijken te geloven dat Jassy de erfenis van Bezos zal voortzetten.

Onder Bezos transformeerde het bedrijf zichzelf van een kleine boekverkoper tot het op drie na grootste bedrijf ter wereld, na Apple, Microsoft en Saudi Aramco. Het breidde ook zijn diensten uit met onder meer streaming, cloud computing en gaming. Het verwierf ook verschillende bedrijven zoals Whole Foods, Twitch en MGM.

Analisten zijn over het algemeen positief over Amazon. Die van UBS, JP Morgan, Jefferies en Bank of America hebben bijvoorbeeld een koopadvies voor het bedrijf. JPMorgan is het meest optimistisch over de AMZN aandelenprijs, aangezien ze een doel van $ 4.600 hebben.

Het bedrijf heeft verschillende voordelen, waaronder een schone balans, een gezond marktaandeel en sterke groei in veel sectoren. De AWS service blijft bijvoorbeeld groeien met dubbele cijfers naarmate meer bedrijven overstappen op de cloud.

Voorspelling van de aandelenkoers van Amazon

Amazon stock
Amazon koers grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de aandelenkoers van Amazon dinsdag een bullish uitbraak maakte. Het slaagde erin om boven de belangrijke weerstand te komen op $ 3.546, wat het vorige hoogste punt ooit was. Het blijft boven het voortschrijdend gemiddelde van 50 en 100 dagen, terwijl de MACD en de momentumindicator zijn blijven stijgen. Daarom zal het aandeel waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op de volgende belangrijke weerstand op $ 4.000.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld