Is NZD/USD een goede koop na sterke detailhandelsverkopen?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 12, 2021
  • Het NZD/USD paar daalde licht na de laatste detailhandelsverkopen van Nieuw-Zeeland.
  • De detailhandelsverkopen van het land stegen in juni met 0,9%.
  • Het paar zal vervolgens reageren op de Amerikaanse inflatiegegevens en detailhandelsverkopen.

Het NZD/USD paar daalde licht, zelfs na de relatief sterke detailhandelsverkopen in Nieuw-Zeeland. Het daalde naar 0.6980, wat iets lager was dan het hoogste punt van vrijdag van 0.700.

Het herstel in Nieuw-Zeeland

Het economisch herstel in Nieuw-Zeeland versnelt volgens de laatste gegevens van het statistiekbureau. Uit de cijfers blijkt dat de elektronische verkoop in juni met 0,9% is gestegen, na een stijging met 1,7% in de voorgaande maand. Deze stijging leidde tot een stijging van 4,0% op jaarbasis. De omzet was op jaarbasis met 18,1% gestegen vanwege de lage basis van vorig jaar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het statistiekbureau was de stijging vooral te danken aan verbruiksgoederen, die met 1,8% stegen tot N$ 41 miljoen. Verbruiksgoederen werden gevolgd door niet-detailhandel, brandstof en duurzame goederen. Hun stijging werd gedeeltelijk gecompenseerd door een scherpe daling van de kledingverkoop. In totaal stegen de detailhandelsuitgaven van het land met N$ 989 miljoen.

Andere recente gegevens uit Nieuw-Zeeland waren relatief positief, wat meer investeerders ertoe aanzette een agressieve Federal Reserve in te prijzen. Recente gegevens toonden bijvoorbeeld aan dat het aantal herenhuizen en flats dat in mei werd goedgekeurd, steeg tot 1.380, het hoogste niveau sinds 1990.

Uit gegevens van het New Zealand Institute of Economic Research (NZIER) blijkt dat het ondernemersvertrouwen in juni naar de positieve zone is bewogen. Netto verwacht 7% van de bedrijven dat de economische omstandigheden zullen verbeteren, een scherp herstel ten opzichte van de -13% van de voorgaande maand. De verbetering is vooral te danken aan de aanhoudende heropening die heeft geleid tot meer lokale en internationale vraag. Als zodanig tonen gegevens verzameld door Reuters aan dat de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) waarschijnlijk de rente in november zal verhogen.

De NZD/USD zal reageren op de laatste Amerikaanse inflatie en detailhandelsverkopen die deze week gepland staan voor dinsdag en vrijdag. Andere belangrijke cijfers zijn de aanvankelijke werkloosheidsclaims in de VS, bankinkomsten en inkomsten uit productie.

NZD/USD technische analyse

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

De NZD/USD handelt op 0,6980, wat tussen de ondersteunings- en weerstandsniveaus ligt op 0,6922 en 0,7095. Op de 4-uur grafiek staat het paar een paar pips onder het 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelde. Het heeft ook een M-patroon gevormd dat meestal een bearish teken is.

Tegelijkertijd heeft het paar een Gartley (XABCD) patroon gevormd, wat meestal een bullish teken is. Daarom zal het paar op dit punt waarschijnlijk op korte termijn neutraal blijven. De belangrijkste ondersteunings- en weerstandsniveaus zijn 0,6920 en 0,7050.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld