Belangrijke punten uit Wells Fargo’s Q2 winstrapport

Door:
op Jul 14, 2021
Listen
  • Wells Fargo overtreft de schattingen van Wall Street in FQ2.
  • De multinationale investeringsbank gaat haar dividend voor Q3 verdubbelen.
  • Wells Fargo zal voor ongeveer $18 miljard aan eigen aandelen terugkopen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Wells Fargo & Co. (NYSE: WFC) rapporteerde woensdag zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. De bank schatte de vrijval uit haar reserves voor verliezen op leningen in het recente kwartaal op $ 1,6 miljard, terwijl de Amerikaanse economie zich een weg uit de pandemie bleef klauwen. Wells Fargo aandelen waren onaangetast in premarket handel.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Financiële prestatie

Copy link to section

Wells Fargo zei dat zijn netto inkomsten in het tweede kwartaal uitkomen op 6,04 miljard dollar, wat neerkomt op 1,38 dollar per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op $ 3,846 miljard of $ 1,01 per aandeel.

De Amerikaanse multinational genereerde in het tweede kwartaal $ 20,270 miljard aan inkomsten, vergeleken met $ 18,286 miljard een jaar geleden. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat de investeringsbank $ 17,757 miljard aan inkomsten en 98 cent winst per aandeel zou behalen.

Andere prominente figuren

Copy link to section

Andere opvallende cijfers in het winstrapport van Wells Fargo op woensdag omvatten een daling van 11% van de netto rente-inkomsten die schattingen missen. De niet-rentebaten stegen in het tweede kwartaal met 37% en overtroffen de FactSet consensus.

De consumentenbankdivisie van het in San Francisco gevestigde financiële dienstverlener was ook optimistisch in het tweede kwartaal met een groei van 14% op jaarbasis in kredietkaartleningen en een stijging van 40% in woningkredieten. De inkomsten van bedrijfs- en investeringsbanken daalden echter met 18% in het afgelopen kwartaal, omdat de lagere handelsactiviteit resulteerde in een daling van de marktinkomsten met 45%. Dit werd gedeeltelijk gecompenseerd door een stijging van 10% op jaarbasis in de inkomsten uit vermogensbeheer.

Dividend en aandeleninkoop

Copy link to section

Wells Fargo heeft vorige maand de stresstests van de Amerikaanse Federal Reserve doorstaan en zal nu waarschijnlijk zijn dividend over het derde kwartaal verdubbelen van 10 cent per aandeel naar 20 cent per aandeel na goedkeuring van de raad van bestuur. Tot het tweede kwartaal van fiscaal 2022 (volgend jaar) is het van plan om ongeveer $ 18 miljard aan eigen aandelen terug te kopen.

Het winstrapport komt een week nadat Wells Fargo zei dat het alle bestaande persoonlijke kredietlijnen zou sluiten.

Opmerkingen van CEO Charlie Scharf

Copy link to section

In een commentaar op het winstrapport zei CEO Charlie Scharf:

“Wells Fargo profiteerde van het aanhoudende economische herstel, sterke markten die hebben bijgedragen aan de winst in onze gelieerde risicokapitaalactiviteiten, en onze vooruitgang bij het verbeteren van de efficiëntie, maar de tegenwind van lage rentetarieven en lauwe vraag naar leningen bleef.”

USA Beurs Financieel en banken Noord-Amerika Wereld