UnitedHealth rapporteerde haar financiële resultaten over Q2

Door:
op Jul 15, 2021
Listen
  • UnitedHealth overtreft de schattingen van Wall Street in FQ2.
  • De verzekeringsmaatschappij verhoogde haar verwachtingen voor het volledige boekjaar.
  • De aandelen van het bedrijf daalden in de premarket handel ongeveer 1%.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

UnitedHealth Group Inc (NYSE: UNH) zei donderdag dat de winst en omzet in het fiscale tweede kwartaal de schattingen van Wall Street met een aanzienlijke marge overtroffen. De zorgverlener erkende dat de pandemie waarschijnlijk op de resultaten zal blijven wegen. Toch verhoogde het zijn prognose voor het volledige jaar.

Financiële prestatie

UnitedHealth zei dat de netto-inkomsten in het tweede kwartaal 4,27 miljard dollar bedroegen, wat zich vertaalt naar 4,46 dollar per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg de nettowinst $ 6,64 miljard, of $ 6,91 per aandeel.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten rapporteerde de verzekeringsmaatschappij een gecorrigeerde winst per aandeel van $ 4,70 tegenover het cijfer van een jaar geleden van een veel hogere $ 7,12 per aandeel. UnitedHealth genereerde in het recente kwartaal een totale omzet van $ 71,32 miljard, een groei op jaarbasis van 14,8%.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf $ 69,51 miljard aan inkomsten en $ 4,43 aangepaste winst per aandeel zou behalen.

Richtlijn voor volledig fiscaal 2021

Voor fiscaal 2021 verwacht het in Minnetonka gevestigde bedrijf nu tot $ 18,80 aan aangepaste winst per aandeel, inclusief een negatief effect van $ 1,80 per aandeel van test- en behandelingskosten in verband met de coronavirus crisis.

De premie inkomsten van UnitedHealth stegen in het tweede kwartaal met 13,8% en de inkomsten van Optum stegen met 17,1%. De aandelen van het bedrijf daalden in de premarket handel ongeveer 1%. Het bedrijf wordt momenteel gewaardeerd op $ 391 miljard met een koers-winstverhouding van 23,57.

Opmerkingen van CEO Andrew Witty over de winstresultaten

UnitedHealth wil haar zorgdiensten afstemmen op haar verzekeringsdiensten. Over de winstoproep zei CEO Andrew Witty:

“We werken eraan om de samenwerkingsmogelijkheden binnen Optum en UnitedHealthcare te ontsluiten. We verdubbelen onze inspanningen om zowel diensten uit te breiden als te koppelen waar het waarde creëert voor consumenten en patiënten om hun zorgtraject gemakkelijker, eenvoudiger en intuïtiever te maken.”

Vorige maand schetste UnitedHealth haar strategie om tegen 2025 600 miljoen hiaten in de zorg voor haar leden te dichten.

Ad

Trade eenvoudig als een expert met eToro. Investeer in aandelen zoals Tesla & Apple. Trade onmiddellijk ETF’s zoals FTSE 100 & S&P 500. Inschrijven binnen enkele minuten.

10/10