Voorspelling USD/JPY na gunstig rentebesluit van de BOJ

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 16, 2021
  • De USD/JPY kantelde omhoog na het laatste rentebesluit van de BOJ.
  • De bank liet haar rente en kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd.
  • Het gaf ook meer kleur aan het klimaatbeleid.

De Japanse yen (USD/JPY) daalde vrijdag na de relatief gematigde monetaire verklaring van de Bank of Japan (BOJ). Het paar steeg naar 110,08, een paar punten boven het dieptepunt van deze week op 109,70.

BOJ rentebesluit

De BOJ sloot vrijdag haar monetaire beleidsvergadering af. Zoals algemeen aanvaard, besloot de door Haruhiko Kuroda geleide bank de rente onveranderd te laten op -0,10% waar ze de afgelopen jaren waren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De bank besloot ook door te gaan met haar rentecurvecontroleprogramma. Daarin hanteert de bank een -0,10% voor alle tegoeden die financiële instellingen bij de bank aanhouden. Het zal zoveel mogelijk staatsobligaties blijven kopen om de 10-jarige staatsobligaties rond de nul procent te houden.

De BOJ heeft zich ertoe verbonden haar kwantitatieve en kwalitatieve monetaire versoepelingsbeleid (QQE) voort te zetten totdat de inflatie stijgt tot 2%. Met een inflatie van iets minder dan 1% in het land betekent dit dat het versoepelingsbeleid de komende jaren zal worden voortgezet.

De bank koopt al jaren voor miljarden dollars aan staats- en bedrijfsobligaties. Dit heeft zijn totale balans opgedreven tot meer dan $ 7,2 biljoen. Dit betekent dat de balans van de bank groter is dan het totale BBP van Japan van ongeveer $ 5 biljoen.

De USD/JPY is de afgelopen dagen met meer dan 1,45% gedaald vanwege de algemene divergentie tussen de BOJ en de Federal Reserve.

Hoewel de BOJ naar verwachting nog een tijdje zachtmoedig zal blijven, gaf de Fed aan dat ze binnenkort zal beginnen met het afbouwen van haar easy-money beleid. Uit de recente FOMC notulen bleek dat sommige leden zich ertoe verplichtten af te bouwen met aankopen. De USD/JPY prijs zal vervolgens reageren op de laatste cijfers van de Amerikaanse detailhandelsverkopen die vrijdag naar buiten komen.

USD/JPY voorspelling

USD/JPY
USD/JPY technische analyse

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD/JPY paar het de afgelopen dagen aanzienlijk heeft geworsteld. Het paar is met meer dan 1,4% gedaald van het hoogste punt van deze maand van 111,62 naar 110,00. Onderweg bewoog het zich onder de onderkant van het vorige stijgende kanaal dat in blauw wordt weergegeven.

Het paar is onder de 25 en 50 daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) gedaald. Het ligt ook iets boven de belangrijke steun op 109,53, wat het laagste niveau was op 8 juli. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien de bears zich richten op de volgende steun op 109,53.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld