Dit is waarom Paul Meeks geen Intel aandelen wil bezitten

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 16, 2021
  • Intel Corp kijkt naar een $30 miljard overname van GlobalFoundries Inc.
  • Analisten noemen de zet van Intel 'wanhopig' op CNBC's "The Exchange".
  • Paul Meeks van Independent Solutions zegt dat het een verschrikkelijk dure deal is.

The Wall Street Journal zei vrijdag in een rapport dat Intel Corp (NASDAQ: INTC) GlobalFoundries Inc wil overnemen in een deal die de in Santa Clara gevestigde fabrikant van chips waardeert op $30 miljard. Intel aandelen stegen meer dan 1% op de open markt, maar trokken zich later terug.

Intel is nog niet officieel in gesprek gegaan met GlobalFoundries over een mogelijke overname, en het vooruitzicht dat laatstgenoemde doorgaat met de verwachte IPO blijft op tafel liggen, verduidelijkt het WSJ rapport.

De opmerkingen van Larry Cordisco bij CNBC’s “The Exchange”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Larry Cordisco van Osterweis Capital Management en Paul Meeks van Independent Solutions Wealth Management vonden het nieuws echter niet opwindend en noemden het een ‘wanhopige’ zet van Intel. Op CNBC’s “The Exchange” zei Cordisco:

“Het nieuws is een bijna expliciete erkenning dat Intel niet denkt dat het technologisch leiderschap in chips zal herwinnen. Ze geven veel geld uit aan een bedrijf met een lagere marge, en ik denk dat dit wijst op een belangrijke spil in hun bedrijfsstrategie die, nogmaals, een erkenning is dat er een aantal andere spelers zijn die een lange tijd concurrentievoordeel tegen hen.”

Op het gebied van chips wordt Intel geconfronteerd met felle concurrentie van Advanced Micro Devices (AMD), Nvidia en IBM.

Paul Meeks zegt dat het een verschrikkelijk dure deal is

Meeks herhaalde hetzelfde toen hij bevestigde dat hij geen Intel aandelen zou bezitten. Tijdens hetzelfde interview waardeerde hij de techgigant omdat hij eindelijk toegaf wat het lang geleden had moeten hebben, maar waarschuwde hij dat het een “vreselijk dure deal” was.

Intel aandelen zijn momenteel ongeveer 20% lager dan het hoogste punt van $ 68 in april. Het nieuws komt een week nadat Intel aanbood 20 miljard dollar aan investeringen in chipfabrieken over de EU te spreiden om politieke en financiële steun van de regio te krijgen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld