Bill Ackman’s PSTH trekt zich terug uit de Universal Music deal

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 19, 2021
  • Bill Ackman zal nu een belang van 10% in het muziekbedrijf kopen via zijn belangrijkste hedgefonds.
  • De aandeelhouders van Vivendi stemden in september voor de beursgang van Universal Music.
  • Ackman geeft de recente zorgen van SEC de schuld.

Pershing Square Tontine Holdings van Bill Ackman (NYSE: PSTH) trok zich maandag terug uit plannen om een belang van 10% in Vivendi’s Universal Music Group te verwerven. De miljardairinvesteerder zal nu via zijn belangrijkste hedgefonds een belang van 10% in het muziekbedrijf kopen in plaats van het bedrijf met blanco cheques.

Het nieuws komt kort nadat de aandeelhouders van Vivendi in september voor de beursgang van Universal Music stemden. De UMG van de Franse mediagroep herbergt bekende sterren als Lady Gaga en Taylor Swift.

Bill Ackman’s opmerkingen over CNBC’s “Squawk Box”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op de “Squawk Box” van CNBC zei Ackman dat het bestuur unaniem heeft besloten zich terug te trekken uit de deal vanwege de recente zorgen van de SEC die de deal mogelijk hebben geblokkeerd.

Aanvankelijk had de toezichthouder er bezwaar tegen gemaakt dat de nieuwe entiteit, na afronding van de PSTH/UMG deal, een investeringsmaatschappij zou worden. Ackman’s SPAC loste de zorgen op door de structuur van de overeenkomst te wijzigen “om te bepalen dat we de aandelen die we hadden gekocht zouden inbrengen in een trust.”

“De afgelopen dagen heeft de SEC echter opnieuw een punt van zorg geuit dat ik een deal-killer zou noemen, namelijk dat ze zeiden dat de transactie naar hun mening niet voldeed aan de SPAC-regels van de New York Stock Exchange. Nu hebben we 18 maanden om een andere transactie te vinden, en die wordt meer een conventionele fusie”, voegde Ackman eraan toe in zijn interview met CNBC.

Ackman roept aandeelhouders op tot klagen

Ackman sprak zijn teleurstelling uit over de bezwaren van de SEC, die volgens hem een “dolk in het hart van de transactie” waren, en drong er bij de aandeelhouders van Pershing Square Tontine Holdings op aan om rechtstreeks een klacht in te dienen bij de toezichthouder.

De aandeelhouders van PSTH hebben echter ook negatief gereageerd op de complexiteit en structuur van de UMG deal, waarbij de aandelen sinds de aankondiging van de deal met ongeveer 18% zijn gedaald. PSTH aandelen zijn op jaarbasis met ongeveer 30% gedaald.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld