Jefferies analist is nog steeds optimistisch is over Boeing

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 20, 2021
  • Kahyaoglu herhaalt haar koopadvies voor Boeing met een koersdoel van $300.
  • De analist van Jefferies zegt dat ze pessimistisch is over United Airlines Holdings.
  • De aandelen van Boeing zijn meer dan 20% gedaald sinds maart.

De problemen van Boeing Co (NYSA: BA) blijven zich opstapelen, met de laatste klap die vorige week uit zijn 787 Dreamliner kwam toen het twin-gangpad jet met een nieuw defect op de proppen kwam, resulterend in een verminderde productiesnelheid en vertraagde leveringen.

Aan de ene kant is er Jim Cramer, die uithaalde naar het management van Boeing en zei: “Ik ben het zat met wat er gebeurt”; maar aan de andere kant is er Sheila Kahyaoglu van Jefferies die dinsdag nog steeds een bullish case voor Boeing opmaakte.

Sheila Kahyaoglu’s opmerkingen over CNBC’s “Squawk on the Street”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Kahyaoglu herhaalde haar koopadvies voor Boeing en stelde een koersdoel van $300 per aandeel. Op CNBC’s “Squawk on the Street”, zei ze:

Er is veel turbulentie op korte termijn in Boeing. Maar je moet twee, drie jaar vooruit kijken om op genormaliseerde niveaus van vrije kasstroom te komen. En daarom handhaven we onze koopadvies voor het aandeel.

De COVID-19 crisis was vorig jaar een enorme klap voor de vliegtuigfabrikant omdat het de vraag naar vliegreizen wegvaagde. De pandemie kwam bovenop de voortdurende strijd van Boeing met betrekking tot zijn bestverkochte 737 Max, die na twee dodelijke crashes een tijdelijk verbod kreeg.

We voorspellen $ 8 miljard aan vrije kasstroom, en dat is exclusief eventuele voordelen voor werkkapitaal, want je kunt er niet van uitgaan dat dat zo blijft. Boeing handelt historisch met een marktkorting van 20%. Op basis daarvan kwamen we bij een vrije kasstroomopbrengst van 5,5% uit op ongeveer $ 270 voor het aandeel. Dat is onze schatting voor 2023, voegde ze eraan toe.

De vrije kasstroom van Boeing bedraagt momenteel ongeveer $ 7 miljard.

Jefferies analist is pessimistisch over United Airlines

Kahyaoglu benadrukte tijdens haar interview met CNBC ook dat ze een beetje pessimistisch was over United Airlines omdat het gericht is op Azië, waar het luchtverkeer nog steeds moeite heeft om te herstellen. UAL publiceert woensdag haar kwartaalcijfers.

De aandelen van Boeing zijn dinsdag met ongeveer 3% gestegen, maar het bedrijf van $ 126 miljard is nog steeds meer dan 20% gedaald ten opzichte van het record van begin maart tot nu toe.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld