Ruwe olieprijs in bearish consolidatie na verrassende voorraadopbouw

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on jul 21, 2021
  • De prijs van ruwe olie vertoont een consolidatiepatroon.
  • WTI futures zijn sinds het begin van de week met meer dan 7% gedaald.
  • De verrassende opbouw van de Amerikaanse olievoorraad oefent verder druk uit op de prijzen.

De prijs van ruwe olie vertoont voor de derde sessie op rij een bearish consolidatiepatroon. WTI futures zijn met 0,52% gestegen tot $ 66,74. Tegelijkertijd zijn Brent futures met 0,55% gestegen tot $ 69,00.

Ruwe olieprijs

Verspreiding van de Delta variant

Woensdag bleven zorgen over de impact van de snel verspreidende COVID-19 Delta variant op de wereldwijde vraag naar olie de prijzen onder druk zetten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In de Verenigde Staten hebben gezondheidsautoriteiten aangegeven dat 83% van de gesequentieerde gevallen van coronavirus verband houdt met de agressieve Delta stam. In Azië gaat Singapore vanaf donderdag de restricties aanscherpen. Indonesië heeft zijn beperkingen uitgebreid, terwijl de geregistreerde gevallen in Rusland de grens van 6 miljoen hebben overschreden.

Amerikaanse olievoorraad gegevens

De prijs van ruwe olie heeft ook de druk gevoeld van de onverwachte stijging van de Amerikaanse voorraden. Dinsdag laat maakte het American Petroleum Institute (API) bekend dat de wekelijkse voorraden met 806.000 vaten waren gestegen. Analisten hadden een afname van 4,167 miljoen vaten voorspeld, wat hoger zou zijn geweest dan de 4,079 miljoen vaten van vorige week.

Beleggers zijn nu benieuwd of de Energy Information Administration (EIA) die trend zal bevestigen. Als dat zo is, is het de eerste stijging sinds mei. Experts verwachten een waarde van -4,466 miljoen, wat een mindere daling zou zijn in vergelijking met de eerdere -7,897 miljoen vaten. Wat de benzinevoorraad betreft, zou de voorspelde daling van 1,043 miljoen vaten beter zijn dan de eerdere stijging van 1,039 miljoen vaten.

De voorraadgegevens komen dagen nadat OPEC+ ermee instemde de productie vanaf augustus te verhogen. Na de impasse op de oliemarkt zal de alliantie de komende maand de productie met 400.000 vaten per dag verhogen. Ondanks de zorgen over de dynamiek van vraag en aanbod, voorspellen Goldman Sachs, evenals andere economen, nog steeds dat de prijs van ruwe olie zijn rally zal doen herleven en $ 80 per vat zal bereiken.

WTI technische vooruitzichten

De prijs van ruwe olie vertoont een bearish consolidatiepatroon. Sinds het begin van de week is het met ruim 7% gedaald. Op het moment van schrijven steeg de benchmark voor Amerikaanse olie – WTI-futures – met 0,52% tot $ 66,74. Maandag zakte het voor het eerst in een maand voorbij het cruciale niveau van $ 70. Op de 2-uur grafiek handelt het onder de 25 en 50-daagse EMA’s.

Terwijl beleggers woensdagmiddag op de gegevens van de EIA wachten, verwacht ik dat de prijs van ruwe olie binnen een krap bereik tussen $ 66 en de 25-daagse EMA op $ 67.57 zal handelen. Als reactie op de gegevens kunnen de bears het dieptepunt van dinsdag van $ 65 opnieuw testen. Een verdere daling zal het volgende doel op $ 64 plaatsen. Aan de andere kant kunnen beter dan verwachte cijfers de prijzen opdrijven tot $ 69,05, langs de 50-daagse EMA. Voorbij dat niveau zullen de bulls ernaar uitkijken om de prijs voorbij de $ 70 te duwen naar $ 70,46.

Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld