NZD/USD voorspelling nu de export en import sterk stijgen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 26, 2021
  • Het NZD/USD paar bleef binnen een krap bereik na sterke handelsgegevens uit Nieuw-Zeeland.
  • De export uit Nieuw Zeeland steeg in het tweede kwartaal naar een recordniveau.
  • De import steeg in juni dit jaar met 24% op jaarbasis.

Het NZD/USD paar veranderde weinig tijdens de Aziatische sessie, toen traders nadachten over de laatste handelscijfers uit Nieuw-Zeeland. Het handelt op 0,6960, wat een paar pips onder het hoogste punt van vrijdag van 0,6990 is.

Nieuw-Zeelandse handelsnummers

De economie van Nieuw-Zeeland kent een sterk economisch herstel, geholpen door de sterke lokale en internationale vraag naarmate de economie weer opengaat.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een rapport van het statistiekbureau van het land gaf meer kleur aan de situatie. De export van het land steeg in juni naar een nieuw jaar tot nu toe met N$ 6 miljard. Dat is een stijging van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze groei werd gedreven door de stijgende export van hout, aangezien de woningbouw het in de meeste landen goed deed.

Ondertussen steeg de export van rundvlees naar een nieuw hoogtepunt van N$ 411 miljoen, terwijl melkpoeder, boter en kaas met 31% stegen tot N$ 384 miljoen. Een sterke export is meestal een positief teken dat het goed gaat met een economie. Het is meestal een positief teken voor de algemene economie.

Ook de import van het land deed het goed. In totaal importeerde Nieuw-Zeeland in juni goederen ter waarde van meer dan N$ 5,7 miljard. Dat was ongeveer 24% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De groei werd voornamelijk toegeschreven aan auto-onderdelen en accessoires, die opliepen tot een recordbedrag van N$ 977 miljoen. Vervolgens verkleinde het handelsoverschot van het land tot meer dan N$ 261 miljoen.

Voor het tweede kwartaal steeg de totale export van Nieuw-Zeeland tot een recordhoogte van meer dan N$ 17,2 miljard. De export steeg met 27% tot N$ 16 miljard.

De NZD/USD zal reageren op het aanstaande rentebesluit van de Federal Reserve. De bank zal naar verwachting de rente ongewijzigd laten en mogelijk zachtmoedig klinken naarmate het aantal COVID gevallen stijgt. Dit betekent een afwijking van de Reserve Bank of New Zealand dat zijn programma voor de aankoop van activa heeft stopgezet.

NZD/USD technische analyse

NZD/USD
NZD/USD grafiek

De 1-uur grafiek laat zien dat het NZD/USD paar de afgelopen dagen in een krap bereik zat. Het paar zweeft in de buurt van de onderkant van het kleine kanaal. Het is ook onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) gevallen. Verder heeft de Relatieve Sterkte Index (RSI) een bearish divergentiepatroon gevormd. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op het volgende belangrijke ondersteuningsniveau van 0,6900, wat ongeveer 1% onder de huidige prijs is.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld