De winstrapporten van vier bedrijven zal de stemming van de markt bepalen

By: Ruchi Gupta
on jul 26, 2021
  • Ongeveer een derde van de S&P 500 bedrijven zal hun resultaten bekendmaken.
  • Alle ogen zijn gericht op een half dozijn grote namen.
  • Experts houden vier grote bedrijfsreuzen nauwlettend in de gaten.

Een handvol technische giganten zijn aan de beurt om hun inkomsten te rapporteren, waaronder Apple Inc (NASDAQ: AAPL), Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT), Alphabet Inc Class A (NASDAQ: GOOGL), Facebook, Inc. Common Stock (NASDAQ: FB), Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) en Tesla Inc (NASDAQ: TSLA). De zes bedrijven alleen al combineren voor bijna $ 10 biljoen aan marktkapitalisatie, waardoor beleggers zich het meest focussen op deze bedrijven tijdens het inkomstenseizoen.

De hoop is gevestigd op de prestaties van vier aandelen

Apple, Microsoft, Alphabet en Amazon zijn goed voor bijna 20% van het totale gewicht van de S&P 500 index en hun respectieve winstrapporten moeten nauwlettend in de gaten worden gehouden, zei Piper Sandler Chief Market Technician Craig Johnson op CNBC’s “Trading Nation”. Deze vier reuzen zullen bepalen hoe de algemene markt beweegt, gezien hun buitensporige invloed op de index.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Johnson zien de huidige winstramingen er “geweldig uit” en kunnen sterke winstcijfers de bezorgdheid van helpen verlichten.

Apple, Alphabet en Microsoft zullen dinsdag resultaten rapporteren, terwijl Amazon donderdag de winst bekendmaakt.

‘Buitengewoon sterk’ winstseizoen

Washington Crossing Advisors Portfolio Manager Chad Morganlander zei ook over “Trading Nation” dat het winstseizoen tot nu toe “buitengewoon sterk” was. Van de ongeveer 125 S&P 500 componenten die tot nu toe winst hebben gerapporteerd, liet 78% een winstgroei zien. Wat de toekomst betreft, zouden beheermaatschappijen van bedrijven die nog geen winst hebben gerapporteerd, positieve richtlijnen moeten geven.

Zijn advies is om te investeren in bedrijven met een sterke balans en bij bedrijven te blijven die constant groeien en winstgevend zijn. Onder de technische giganten omvat de lijst met topkeuzes Microsoft en Alphabet. Hij zei:

“Blijf bij bedrijven die constant groeien, constant winstgevend zijn en goed gekapitaliseerd zijn met heel weinig schulden. Dat zou nu goed van pas moeten komen”,

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld