Alphabet blaast voorbij de schattingen van Wall Street in Q2

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 28, 2021
  • De operationele marge van het bedrijf steeg van 17% vorig jaar naar 31% dit jaar.
  • Jefferies Brent Thill bespreekt de inkomsten van Alphabet op CNBC's "Closing Bell".
  • De aandelen stegen dinsdag met 5% in de handel na sluitingstijd.

De aandelen van Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOGL) stegen met 5% tijdens de uitgebreide handel, aangezien het Google-moederbedrijf kwartaalresultaten rapporteerde die de schattingen van Wall Street met een aanzienlijke marge overtroffen. Het bedrijf schreef zijn agressieve prestaties voornamelijk toe aan een sterke stijging van de advertentieverkoop.

Financiële prestaties tweede kwartaal

Alphabet zei dat zijn netto-inkomen in het fiscale tweede kwartaal uitkwam op $ 18,53 miljard, wat zich vertaalt naar $ 27,26 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat geplafonneerd op een veel lagere $ 6,96 miljard of $ 10,13 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Amerikaanse multinational zag $ 10,93 miljard aan verkeersacquisitiekosten (TAC) en verwijderde deze, die in het tweede kwartaal $ 50,95 miljard aan inkomsten genereerden – een stijging ten opzichte van $ 31,6 miljard vorig jaar. De totale omzet steeg op jaarbasis met 62% tot $ 61,9 miljard, waarmee de kwartaalomzet van Alphabet voor het eerst boven de $ 60 miljard uitkwam.

Volgens FactSet hadden experts een omzet van $ 56,2 miljard voorspeld (exclusief TAC) en $ 19,24 winst per aandeel.

Operationele marge en andere opmerkelijke cijfers

Alphabet zei dat de operationele marge in het recente kwartaal aanzienlijk is verbeterd tot 31%, vergeleken met 17% in het tweede kwartaal van het voorgaande jaar. Het nieuws komt slechts enkele dagen nadat Credit Suisse zei dat het een stijging van ongeveer 30% voorspelt voor GOOGL.

Andere opmerkelijke cijfers in het winstrapport omvatten $ 35,85 miljard aan verkopen van de zoekmachine versus het cijfer van $ 21,3 miljard een jaar geleden. Google’s Cloud inkomsten en YouTube advertentieverkoop noteerden een jaarlijkse groei van respectievelijk 54% en 84%.

Brent Thill’s opmerkingen over CNBC’s “Closing Bell”

Volgens Jefferies Brent Thill heeft Alphabet de schattingen in het fiscale tweede kwartaal “omver geblazen”, waarbij al zijn bedrijfssegmenten cijfers rapporteerden die ver boven de Street verwachtingen lagen. Verwijzend naar een stijging van 47% op de vrije cashflow, zei hij op CNBC’s “Closing Bell”:

“Wat indrukwekkend is, is niet alleen de top, maar ook de bottom line. Ruth Porat heeft meer geld teruggestort in de inkoop van eigen aandelen. We hebben dus gezien dat een toenemend percentage van hun vrije cashflow teruggaat naar de terugkoop. Wat Ruth met de kapitaalstructuur heeft gedaan, is uiterst aandeelhoudersvriendelijk.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld