Aandelen in de technologiesector noteren nieuwe hoogtepunten

By: Ruchi Gupta
on jul 28, 2021
  • De markt beleeft een goed momentum voorafgaand aan winstrapporten van de mega-caps.
  • Technologie aandelen presteren goed en bereiken nieuwe hoogtepunten.
  • De XLK technologie ETF, die de aandelen in de S&P 500 sector bijhoudt, zag ook een nieuw hoogtepunt.

De techsector koelde dinsdag af, maar is nog steeds niet ver verwijderd van hun hoogste niveau ooit dat maandag werd opgetekend. De leiding in technische aandelen is een combinatie van de mega-cap biljoen dollar gigantische namen samen met enkele onder de radaraandelen, zei Ari Wald, hoofd technische analyse bij Oppenheimer, op CNBC’s “Trading Nation”.

Aandelen in de technische ruimte geven de markt een goed momentum

Vooruitlopend op mega-capbedrijven die hun winst bekendmaken, ervaart de markt een goed momentum, dankzij de prestaties van aandelen in de technologieruimte. De technologiesector begon positief toen de markt maandag opende, en dit momentum hield zo sterk aan dat de technische ruimte nieuwe hoogtepunten bereikte en zo nieuwe records vestigde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

S&P 500 aandelen in de XLK technologie ETF (NYSE: XLK) bereikten ook nieuwe hoogtepunten toen de markt maandag sloot. Aandelen zoals Intel Corporation (NASDAQ: INTC), HP Inc (NYSE: HPQ) en Seagate Technology Holdings PLC (NASDAQ: STX), onder andere, gaven de markt het momentum dat het ervaart. Wald merkte op:

Vanuit een bottom-up oogpunt gaat het verder dan een paar megacap aandelen. Wij denken dat het breder is dan dat. In termen van meer top-down macro-perspectieven, houden we van de sector omdat deze procyclische blootstelling biedt. We denken dat we nog steeds een bull-markt in het midden van de cyclus zijn en dat het een sector is die geen stijgende rentetarieven en stijgende grondstofprijzen vereist, zoals andere reflatoire cyclische sectoren.

Er is meer goed nieuws van de markten

De Invesco S&P 500 Equal Weight Technology ETF (NYSE: RYT) is de afgelopen week met meer dan 4% gestegen. Volgens Wald is halfgeleiders een van de sectoren die de brede kracht van de markt benadrukt. In een commentaar hierop zei hij:

“Wat hier technisch aantrekkelijk voor ons is, is dat de XSD semi-ETF met gelijk gewicht het grootste deel van het jaar echt heeft gebasseerd, het is binnen een bereik geweest, het heeft een basis opgebouwd boven het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen, en om die reden, denken we dat een doorbraak boven $ 190 weerstand waarschijnlijker is dan een uitsplitsing onder $ 170 ondersteuning, gezien de opwaartse trend die deze consolidatie ingaat.”

XSD ETF sloot maandag laag, maar steeg de afgelopen week met 4%

SPDR S&P Semiconductor ETF (XSD) sloot maandag onder de $ 183. Het is de afgelopen week echter met 4% gestegen. Volgens John Petrides, portfoliomanager bij Tocqueville Asset Management, zijn cybersecurity en fintech de veiligste gok. Petrides zei:

“COVID heeft ons hele leven meer digitaal verplaatst, dus de behoefte aan meer veiligheid zal alleen maar blijven bestaan. Daar moeten meer dollars in gaan zitten, en in theorie kunnen mensen alles wat mensen kunnen verdienen, breken. Je zag dus trends in cybersecurity eeuwig doorgaan.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld