Facebook aandelen vallen na zorgwekkende begeleiding voor H2

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 29, 2021
  • Facebook overtreft de schattingen van Wall Street in Q2.
  • Aandelen vallen in de verlengde handel door zorgwekkende vooruitzichten voor H2 van 2021.
  • Mark Mahaney bespreekt de inkomsten van Facebook op CNBC's "Closing Bell".

Facebook Inc (NASDAQ: FB) rapporteerde woensdag marktovertreffende resultaten voor het fiscale tweede kwartaal van een sterke toename van digitale advertenties. De begeleiding voor de tweede helft werd echter niet goed ontvangen, waardoor het aandeel in de handel na sluitingstijd met ongeveer 4% daalde.

Mar Mahaney’s opmerkingen over CNBC’s “Closing Bell”

In een commentaar op de inkomsten van Facebook zei Mark Mahaney van Evercore ISI dat “het probleem met Facebook een verwachtingscorrectie is” op CNBC’s “Closing Bell”:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Facebook heeft hoge verwachtingen, maar niet zo hoog. Ik denk dat er verwachtingen waren, inclusief de onze, dat ze maar liefst 30 miljard dollar zouden kunnen drukken. Voor de fundamentele langetermijnbelegger is er niets veranderd, maar de verwachting voor de korte termijn was iets hoger.”

Financiële prestatie

Facebook zei dat de nettowinst in het tweede kwartaal werd gedrukt op $ 10,39 miljard, wat zich vertaalt naar $ 3,61 per aandeel. De social media gigant genereerde $ 29,08 miljard aan omzet, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 56%.

Volgens Refinitiv hadden experts voorspeld dat het bedrijf $ 27,89 miljard aan inkomsten en $ 3,03 winst per aandeel zou behalen.

Andere opmerkelijke cijfers

Facebook noteerde een groei van 7% op jaarbasis in maandelijks actieve gebruikers tot 2,9 miljard in het recente kwartaal, wat ongeveer in lijn was met wat analisten hadden verwacht. In de VS en Canada bleven de dagelijkse actieve gebruikers echter gelijk. De Amerikaanse multinational boekte $ 10,12 aan gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) tegenover $ 9,66 verwacht.

De gemiddelde prijs per advertentie, volgens Facebook, steeg met 47% in het tweede kwartaal. Het in Menlo Park gevestigde bedrijf leverde het afgelopen kwartaal 6% meer advertenties. Andere opmerkelijke cijfers zijn onder meer een omzetgroei van 36% van het segment “Overige” van FB, dat onder de schattingen bleef.

Leidraad voor de tweede helft van 2021

“In het derde en vierde kwartaal van 2021 verwachten we dat de totale omzetgroei op jaarbasis op sequentiële basis aanzienlijk zal vertragen naarmate we perioden van steeds sterkere groei doormaken. We blijven in 2021 meer tegenwind verwachten voor advertentietargeting door wijzigingen in regelgeving en platform, met name de recente iOS-updates, waarvan we verwachten dat ze in het derde kwartaal een grotere impact zullen hebben dan in het tweede kwartaal”, zei CFO David Wehner in een verklaring.

Het winstrapport komt een maand nadat Facebook lid werd van de biljonairsclub.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld