USD/SEK prognose na de sterke BBP gegevens van Zweden

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 29, 2021
  • Het USD/SEK paar daalde naar het laagste niveau sinds 12 juli.
  • De daling vond plaats na de sterke BBP gegevens over het tweede kwartaal van Zweden.
  • Het gebeurde ook nadat de Federal Reserve haar rentebesluit had genomen.

De USD/SEK daalde tot het laagste niveau sinds 13 juli, na de relatief sterke Zweedse BBP gegevens en de milde Federal Reserve. Het paar daalde naar 8.5700, wat ongeveer 1.87% onder het hoogste punt van deze maand van 8.7347 was.

BBP gegevens van Zweden

De Zweedse economie herstelde zich in het tweede kwartaal toen de lokale en internationale vraag toenam. Volgens Statistics Sweden is de economie van het land in het tweede kwartaal met 0,9% gestegen, na in het eerste kwartaal met 0,8% te zijn gestegen. Dit herstel was iets beter dan de mediane schatting van 0,7%. Op jaarbasis groeide de economie met 10%. In een verklaring zei Melker Loberg, een econoom bij het bureau:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“De groeipercentages op jaarbasis zijn de hoogste die we momenteel hebben in onze tijdreeksen over het Zweedse BBP. Dit moet worden gezien in het licht van de ernstige economische effecten van de pandemie op de economie in het tweede kwartaal van vorig jaar.”

De recente cijfers uit Zweden zijn relatief sterk. Zo steeg de industriële productie van het land in mei met 24,2%, terwijl de algemene consumentenprijsindex in juni met 1,3% steeg. Dit was een lichte daling ten opzichte van de 1,8% vorige maand. De producentenprijsindex (PPI) steeg van 7,9% naar 9,6%, terwijl de detailhandelsverkopen met 8,5% stegen. Het werkloosheidspercentage steeg echter van 9,8% in mei tot 10,3% in juni.

De USD/SEK daalde ook vanwege de algehele zwakkere dollar. De dollarindex daalde inderdaad met meer dan 0,10% toen beleggers nadachten over het laatste rentebesluit van de Federal Reserve. De bank heeft besloten haar rentebesluit ongewijzigd te laten. Het zal ook beraadslagen over het afbouwen van de aankopen van activa in de vergadering van december. Er zijn ook tekenen dat de Riksbank de komende bijeenkomsten agressiever zal klinken.

USD/SEK analyse

usd/sek
USD/SEK grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat de USD/SEK indicator midden deze maand een dubbele top patroon vormde op 8.7320. Het begon toen in een neerwaartse trend te bewegen en viel onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). De Stochastic Oscillator is ook naar het oversold niveau verhuisd. Bovendien bewoog het paar onder het 23,6% Fibonacci retracementniveau.

Daarom zal het paar waarschijnlijk de neerwaartse trend handhaven, aangezien bears zich richten op het 50% retracementniveau op 8.4840. Deze voorspelling zal worden bevestigd als de prijs erin slaagt om onder het 38,2% retracementniveau op 8,5242 te komen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld