USD/CHF prognose: Zal het momentum van de frank aanhouden?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 2, 2021
  • Het USD/CHF paar zit in een steil neerwaarts momentum.
  • Zwitserland publiceerde maandag gemengde economische cijfers.
  • De Zwitserse PMI steeg naar een recordhoogte terwijl de detailhandelsverkopen terugliepen.

De USD/CHF prijs zakte naar het laagste niveau sinds 16 juli na de relatief sterke economische gegevens uit Zwitserland. De Zwitserse frank noteert op 0,9050, wat 2,40% onder het hoogste niveau in juli was.

Zwitserse economische opleving

Zwitserland heeft goed werk geleverd bij het verstrekken van vaccinaties. Het land heeft meer dan 8,75 miljoen vaccinaties gezet. Meer dan 4 miljoen inwoners hebben twee doses van de vaccins gekregen. Dit is opmerkelijk omdat het land een bevolking heeft van iets minder dan 9 miljoen mensen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze vaccinatiegraad en de algehele heropening hebben geleid tot meer bedrijvigheid. Volgens de laatste gegevens van Procure Institute is de PMI voor de productie gestegen van 66,7 in juni tot 71,1 in juli. Dit was het hoogste niveau sinds de organisatie begon met het verzamelen van de gegevens. Het noemde de sterke groei bij de relatief hogere lokale en internationale vraag.

Het Zwitserse PMI cijfer was hoger dan dat in veel landen. Volgens Markit daalde de PMI voor de verwerkende industrie in de eurozone in juli tot 62,8. Ook in het VK daalde de PMI in juli van 63,4 naar 60,4. Daarom is er een gevoel dat de Zwitserse economie sneller herstelt dan zijn vergelijkbare landen

Het USD/CHF paar daalde ook na de laatste Zwitserse detailhandelsverkopen en inflatiegegevens. Volgens het Federaal Bureau voor de Statistiek (FSO) daalde de omzet van alle detailhandelsverkopen in juni met 0,4% ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet daalde met 3,6% op seizoensgecorrigeerde termijn. Zonder tankstations daalde de totale omzet in juni 2021 met 1,4% ten opzichte van juni 2020.

Ondertussen kampt Zwitserland nog steeds met een lage inflatie. De totale CPI daalde in juli met 0,1% ten opzichte van juni. Op jaarbasis steeg het met 0,7%.

Technische voorspelling USD/CHF

USD/CHF
USD/CHF prijs grafiek

De USD/CHF prijs zit de laatste tijd in een neerwaartse trend. Het is gedaald van een hoogtepunt van 0,9272 op 2 juli naar 0,9040 vandaag. Op de 4-uur grafiek slaagde het paar erin om onder de belangrijke steun te komen op 0,9120, het laagste niveau op 15 juli. Het paar is ook gedaald tot onder de 25 en 50-daagse gewogen voortschrijdende gemiddelden (WMA). De Relatieve Sterkte Index (RSI) is ook naar het oversoldniveau van 28 gestegen. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien de bears zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op 0.900.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld