USD/CNY vormt een bearish vlag na sterke PMI gegevens voor Chinese diensten

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 4, 2021
  • De USD/CNY heeft een bearish vlag gevormd op de 4-uur grafiek.
  • De PMI voor Chinese diensten steeg van 50,3 in juni tot 54,9 in juli.
  • De maakindustrie is de afgelopen maanden achtergebleven.

De USD/CNY trok zich woensdag terug na de relatief sterke Chinese PMI gegevens. Het paar daalde naar 6.4585, wat iets onder het weerstandsniveau van 6.4700 was.

Groei dienstensector in China

China is naar voren gekomen als een belangrijke begunstigde van de coronavirus pandemie. Toen landen hun economieën op slot deden, wendden ze zich voor de meeste van hun producten tot China. Dit blijkt uit het gigantische handelsoverschot dat het land de afgelopen maanden heeft vrijgemaakt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Chinese dienstensector liet in juli een sterke groei optekenen. Volgens Caixin en Markit is de PMI voor diensten van het land in juli gestegen van 50,3 naar 54,9. Dit was het hoogste dat de PMI is geweest sinds mei, toen het steeg tot meer dan 55,0. Uit de gegevens blijkt dat de sector het momentum handhaafde toen de vraag naar lokale diensten zoals restaurants en hotels toenam.

Daarentegen vertoont de verwerkende industrie de laatste tijd enige stabilisatie. Op zaterdag toonden gegevens van China Logistics aan dat de PMI voor de verwerkende industrie daalde van 50,9 naar 50,4. Dit betekent dat het iets boven de expansiezone van 50,0 ligt. Vergelijkbare gegevens van Caixin onthulden dat de PMI in juli daalde van 51,3 naar 50,3. De Chinese PMI voor de verwerkende industrie vertoont een langzame neerwaartse trend.

Vooruitkijkend zal de Amerikaanse arbeidsmarkt de belangrijkste katalysator voor de USD/CNY zijn. Woensdag publiceert ADP Institute de laatste private payroll cijfers. De gegevens worden gevolgd door de laatste eerste werkloosheidsaanvragen die voor donderdag zijn gepland en de officiële niet-agrarische loonlijsten gegevens gepland voor vrijdag.

Het paar heeft mild gereageerd op de recente strenge regelgeving uit China. De afgelopen weken heeft de Chinese communistische partij haar harde optreden in de technologiesectoren geïntensiveerd. Als gevolg hiervan is de kans groot dat veel buitenlandse investeerders hun geld uit het land zullen halen.

Technische analyse USD/CNY

USD/CNY

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD/CNY paar in een diepe neerwaartse trend zit. Het is gedaald van een hoogtepunt van 6.5115 naar het laagste punt van vandaag van 6.4585. Deze prijsactie is opmerkelijk aangezien het een bearish vlagpatroon heeft gevormd. Dit patroon is meestal een signaal dat de prijs laag zal uitbreken. Het paar is onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen gebleven. Daarom is er een mogelijkheid dat het paar zal dalen tot het 50% retracementniveau op 6.4332.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld