USD/CNY vormt een hoofd en schouderspatroon nu de Chinese economie vertraagt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on aug 16, 2021
  • Het USD/CNY paar heeft een hoofd en schouderpatroon gevormd op de 4-uur grafiek.
  • De huizenprijzen in China stegen in juli met 4,6%.
  • Ook de investeringen in vaste activa en de industriële productie trokken zich terug.

De USD/CNY prijs bevond zich in een krap bereik, aangezien beleggers nadachten over de relatief zwakke Chinese economische cijfers. Het paar handelt op 6.4778, wat in hetzelfde bereik lag als de afgelopen dagen.

Chinese economie vertraagt

Na een fors herstel in de afgelopen maanden, zijn er tekenen dat de Chinese economie aan het normaliseren is. Bovendien wordt het land geconfronteerd met een nieuwe golf van het coronavirus, die zijn herstel in de weg staat.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Uit gegevens die zijn gepubliceerd door het Chinese statistiekbureau blijkt dat er in juli sprake was van versoepeling in verschillende belangrijke sectoren van de economie.

Zo daalden de detailhandelsverkopen in het land van 12,1% in juni tot 8,5% in juli. Deze prestatie was slechter dan de mediane schatting van 11,5%. Dit is opmerkelijk omdat de detailhandelsverkopen een belangrijke maatstaf zijn voor de consumentenbestedingen.

Ondertussen stegen de Chinese huizenprijzen in juli met 4,6%, wat lager was dan de verwachte 4,7%. De beleggingen in vaste activa stegen in juli met 10,3%, na een stijging met 12,6% in juni. Dit was de ergste daling sinds vorig jaar.

Het aantal is gedaald nadat het in maart van dit jaar een piek van 35% had bereikt. De investering in vaste activa is een belangrijk getal omdat het een belangrijk onderdeel is van de BBP-berekening.

De USD/CNY reageerde ook op de laatste Chinese industriële productiecijfers. De totale productie steeg in juli met 6,4%, wat lager was dan de verwachte 7,8%.

De situatie zal waarschijnlijk verslechteren nu sommige belangrijke delen van China op slot zitten. Vorige week sloot het land zelfs gedeeltelijk een grote haven als onderdeel van zijn COVID-zero strategie.

De USDCNY zal vervolgens reageren op de laatste cijfers van de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de verklaring van de voorzitter van de Federal Reserve. Analisten verwachten dat de verkoop in juli daalde toen het land worstelde met de nieuwe golf van COVID.

De Fed voorzitter zou zich ook bij zijn relatief agressieve collega’s kunnen voegen. Vorige week zei Mary Daly dat de bank later dit jaar zal gaan kijken naar een exit van de kwantitatieve versoepeling.

Technische analyse USD/CNY

USD/CNY

De 4-uur grafiek laat zien dat het paar zich de laatste tijd in een krap bereik bevindt. Op de 4-uur grafiek bevindt het paar zich binnen het stijgende kanaal dat in het zwart wordt weergegeven. Het paar bevindt zich langs de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden, terwijl de MACD in een neerwaartse trend zit.

De USD/CNY heeft ook een hoofd en schouderpatroon gevormd. Dit geeft aan dat het paar waarschijnlijk de bearish trend zal handhaven, aangezien investeerders zich richten op de belangrijkste ondersteuning op 6.4600.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money