GBP/USD uitverkoop wint aan kracht na zwakke detailhandelsverkopen in het VK

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 20, 2021
  • Het GBP/USD paar daalde scherp na de laatste detailhandelsverkopen in het VK.
  • De cijfers voor detailhandelsverkopen daalden in juli.
  • De cijfers kwamen twee dagen na de zwakke consumenteninflatiegegevens in het VK.

De GBP/USD prijs zakte voor de tweede dag op rij, toen de flash economische cijfers wezen op een vertragende economie naarmate het aantal COVID gevallen stijgt. Het paar daalde naar 1.3615, het laagste niveau sinds 21 juli.

Britse detailhandelsverkopen stellen teleur

De detailhandel is een belangrijk onderdeel van de Britse economie. Bovendien is het een van de grootste werkgevers van het land. De sector is ook een belangrijke indicator van de consumentenbestedingen, het grootste bestanddeel van de economie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Na een paar maanden geleden een indrukwekkende comeback te hebben gemaakt, daalden de Britse detailhandelsverkopen in juli toen het land te maken kreeg met de huidige golf van de Delta variant.

Volgens het Office of National Statistics (ONS) daalde de totale detailhandelsverkopen in juli met 2,5% op maandbasis. Deze trend vertaalde zich in een stijging op jaarbasis van 2,4%, wat aanzienlijk lager was dan de stijging van 9,2% in juni.

Ondertussen daalde de kernverkoop, die de volatiele voedsel- en energieprijzen buiten beschouwing laat, in juli met 2,4%, na een stijging met 0,3% in juni. Ze stegen met 1,8% op jaarbasis, wat lager was dan de vorige 6,8%.

Deze cijfers kwamen twee dagen nadat de ONS de relatief zwakke Britse consumentenprijsindex (CPI) publiceerde gegevens. Uit de cijfers bleek dat de totale CPI daalde van 2,5% in juni tot 2,0% in juli. Deze daling was aanzienlijk sterker dan de mediane schatting van 2,3%. De kern-CPI daalde ook sneller dan verwacht.

De aanhoudende inflatietendensen zullen waarschijnlijk blijven bestaan, aangezien de grondstoffenprijzen recentelijk zijn teruggelopen. Ruwe olie is gedaald van het hoogste punt ooit van meer dan $ 76 tot $ 66, terwijl de West Texas Intermediate (WTI) is gedaald tot $ 64. Andere grondstofprijzen zoals koper en ijzererts zijn ook gedaald.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD

Op de dagelijkse grafiek zien we dat het GBP/USD paar de afgelopen dagen in een steile neerwaartse trend zit. Het ligt dit jaar zo’n 4,6% onder het hoogste punt. Het is ook gedaald tot onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl de MACD onder het neutrale niveau is bewogen. De prijs ligt ook iets onder de Ichimoku wolk.

Daarom zal het paar waarschijnlijk de neerwaartse trend voortzetten, aangezien bears zich richten op het belangrijkste ondersteuningsniveau op 1.3500. Aan de andere kant zal een beweging boven de weerstand bij 1.3750 deze visie ongeldig maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld