Wells Fargo ziet een stijging van 8,0% in de S&P 500 index

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on aug 24, 2021
  • Christopher Harvey verhoogt zijn koersdoel voor de SPX naar 4.825.
  • Josh Brown van Ritholtz raadt beleggers aan op hun hoede te zijn voor dergelijke voorspellingen.
  • De index is momenteel meer dan 20% gestegen op jaarbasis.

De benchmark S&P 500 index is dit jaar met meer dan 20% gestegen en handelt momenteel in de buurt van recordniveaus. Voor veel beleggers zou nu een kans zijn om winst te maken, maar Wells Fargo zegt dat SPX de komende maanden meer te bieden heeft.

Christopher Harvey van Wells Fargo zei vanochtend dat de index tegen het einde van het jaar zou kunnen stijgen tot 4.825, wat zich vertaalt naar een potentieel opwaarts potentieel van ongeveer 8,0% vanaf hier.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Als de S&P 500 in de eerste acht maanden van het jaar een koersrendement van meer dan 10% heeft, is historisch gezien het gemiddelde van de laatste vier maanden nooit lager dan 8,0% geweest”, zei hij in een nota aan klanten.

Stellaire inkomsten kunnen een katalysator zijn

Volgens Refinitiv heeft ongeveer 87% van de S&P 500 bedrijven dit winstseizoen de winstramingen van Street overtroffen en de vooruitzichten voor de winst per aandeel met 21% verhoogd. Harvey noemde “trend die geen teken van afname vertoont” voor zijn bullish call op SPX.

Vergeleken met de pandemische dieptepunten in maart 2020 is de benchmarkindex meer dan 100% gestegen. De laatste tijd zijn de winsten echter vertraagd, omdat de Amerikaanse Federal Reserve zinspeelde op de mogelijkheid dat ze eerder dan verwacht zou kunnen afbouwen.

“Als en wanneer de Fed eindelijk het T-woord (taper) uitspreekt, verwachten we dat de markt een stap terug doet”, schreef Harvey.

Josh Brown van Ritholtz beveelt voorzichtigheid aan

Integendeel, Josh Brown van Ritholtz Wealth Management beveelt beleggers echter aan op hun hoede te zijn voor dergelijke voorspellingen. Op CNBC’s “Halftime Report” zei hij:

“Meestal, wanneer strategen een opmerking als deze plaatsen, extrapoleren ze de huidige trends naar de toekomst. Als je medio 2019 naar de vooruitzichten voor 2020 kijkt, is het lachwekkend hoe slecht ze waren vanwege de COVID-19 pandemie die de wereld letterlijk veranderde. Er is niets dat zegt dat het in de toekomst niet weer kan gebeuren.”

Ondertussen zijn alle ogen deze week gericht op het jaarlijkse Jackson Hole Symposium van de Fed. Vorige maand waarschuwde de voormalige CEO van Wells Fargo voor een daling van 20% of meer in de markt in de komende 18 maanden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld