Prijs ruwe olie: niveaus om in de gaten te houden naarmate de zomer ten einde loopt

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on aug 26, 2021
  • Beleggers maken zich zorgen over de vraagvooruitzichten nu de zomer afloopt.
  • De prijs van ruwe olie is grotendeels boven $65 gebleven, zelfs met de verspreiding van de Delta variant.
  • Aangezien de vraag op korte termijn afneemt, kan $70 onhaalbaar blijven.

De prijs van ruwe olie is gedaald na de driedaagse rally. WTI futures zullen op korte termijn waarschijnlijk onder de $ 70 blijven, terwijl ze ondersteuning vinden op $ 65.

crude oil price
Ruwe olieprijs

Vraagvooruitzichten

Woensdag bevestigde de Energy Information Administration (EIA) de bullish trend die werd benadrukt door het American Petroleum Institute (API). Op dinsdag had API aangegeven dat de olie in de US met 1.622.000 vaten was gedaald in de week die eindigde op 20 augustus. Hoewel de daling lager was dan de voorspelde 2,367 miljoen, was deze beter dan de 1,163 miljoen vorige week.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als bevestiging van de stijgende trend toonden de gegevens van EIA aan dat de Amerikaanse olievoorraad met 2,979 miljoen vaten daalde. Dit cijfer was minder dan de vorige 3.234 miljoen vaten, maar hoger dan de voorspelde 2.683 miljoen. Bovendien daalden de benzinevoorraden met 2.242 miljoen vaten vergeleken met de verwachte afname van 1.557 miljoen en de stijging van 0,696 miljoen vaten vorige week.

Enerzijds hebben de voorraadgegevens de prijsstijgingen voor ruwe olie van eerder in de week gestimuleerd. De toegenomen bezorgdheid over de vraag heeft echter gevolgen voor de markt. Het zomerse rijseizoen dat eind mei begon, stuwde de WTI futures naar een hoogste punt in drie jaar van $ 76,96. Hoewel het sindsdien met ongeveer 12,29% is gezakt, is het grotendeels boven $ 65 gebleven.

Aangezien het seizoen tijdens het Labor Day weekend begin september ten einde loopt, maken beleggers zich zorgen over de vraagstatus op middellange termijn. Op basis van zowel de fundamentele als de technische gegevens kan de prijs van ruwe olie onder de $ 70 blijven, omdat de bulls onvoldoende momentum hebben om het naar en voorbij dat weerstandsniveau te duwen.

WTI olie technische vooruitzichten

De prijs van ruwe olie is gedaald na de rally van drie sessies. Na maandag te zijn gedaald tot het laagste punt in drie maanden van 61,71, is de benchmark voor Amerikaanse olie – WTI-futures – sindsdien met ongeveer 9,86% gestegen. Het mist echter voldoende bullish momentum om de weerstand op $ 68 te breken. Op het moment van schrijven handelt het op 67,71.

Op een 3-uur grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Op de korte termijn kan het weerstand blijven vinden langs 68. Als de bulls erin slagen om het hoger te duwen, kan het de hoogste punt in twee weken van 69,58 bereiken voordat hij zich terugtrekt naar 68.

Het zal echter op korte termijn waarschijnlijk onder de 70 blijven, aangezien de vraag te maken heeft met beteugelde winsten. Aan de andere kant kan de prijs van ruwe olie dalen tot langs de 50-daagse EMA op 66.57 voordat het weer terugkaatst naar rond de 68 ondersteuningszone.

crude oil price
Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld