EUR/USD: Duitse verkiezingen, Fed- en ECB-besluiten in beeld

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 1, 2021
  • De EUR/USD is de afgelopen weken met meer dan 1,63% hersteld.
  • Duitsland houdt op 26 september verkiezingen.
  • Het paar zal ook reageren op de besluiten van de ECB en de Fed over het afbouwen.

Het bullish momentum van de EUR/USD versnelde woensdag na de relatief zwakke banencijfers van ADP. Het paar steeg naar 1.1855, het hoogste niveau sinds 4 augustus. Het paar staat ongeveer 1,63% boven het laagste niveau van vorige maand.

Fed, ECB en Duitse verkiezingen

De EUR/USD had een relatief gemengde augustus. Gedurende de maand slaagde het paar erin te dalen naar een dieptepunt in meerdere maanden toen de Delta variant van Covid zich verspreidde. Het paar daalde ook vanwege de relatief hogere Amerikaanse inflatie, sterke banencijfers en agressieve Fed gesprekken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Daarna herstelde de euro zich in de laatste weken van de maand na de relatief zwakke consumentenvertrouwensgegevens van Michigan University. De opwaartse kracht zette zich voort na de kalme verklaring van Jerome Powell op het virtuele Jackson Hole Symposium. Daarin herhaalde hij dat de bank niet overwoog om op korte termijn tarieven te verhogen.

Vooruitkijkend zal de EUR/USD in september reageren op verschillende belangrijke gebeurtenissen uit de VS en Europa. Een van de meest ongewone gebeurtenissen zijn de aanstaande Duitse verkiezingen die op 26 september zullen plaatsvinden. De verkiezing zal de volgende Duitse bondskanselier na Angela Merkel bepalen.

De grootste kanshebbers bij de Duitse verkiezingen zijn Olaf Scholz van de sociaal-democraten en Armin Laschet van de christen-democraten. Ook Annalena Baerbock van de Groene partij doet mee. Analisten zullen zich concentreren op hoe de verkiezingen zullen uitpakken.

De EUR/USD zal reageren op de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Federal Reserve. Dit zullen opmerkelijke beslissingen zijn, aangezien de twee banken in augustus geen vergadering hebben gehouden. De ECB vergadering komt eerst, op 9 september, gevolgd door de Fed, op 26 september.

Met de inflatie in de eurozone op 3%, zullen analisten uitkijken naar een verandering van toon door de ECB. Tegelijkertijd zullen analisten zich concentreren op belangrijke Amerikaanse gegevens om te voorspellen wat de Fed zal doen.

EUR/USD voorspelling

EUR/USD

De 4-uur grafiek laat zien dat de EUR/USD prijs zich sterk herstelde na in augustus te zijn gedaald tot een dieptepunt in meerdere maanden. Het pair steeg met meer dan 1,6% vanaf het laagste niveau in augustus. Het slaagde er ook in om boven de 25 en 50-daagse EMA en de belangrijkste weerstand op 1.1803 te komen. Het paar bevindt zich ook iets onder de bovenzijde van het opgaande kanaal.

Daarom zal het paar waarschijnlijk het bullish momentum op korte termijn handhaven en de neerwaartse trend in de komende week hervatten. Het belangrijkste referentieniveau is het dieptepunt van augustus op 1.1666.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money