Ruwe olie prijsvoorspelling naarmate nieuwe risico’s opduiken

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on sep 2, 2021
  • De prijs van ruwe olie staat onder druk na het besluit van de OPEC+ over de olieproductie.
  • Het einde van het zomerse reisseizoen zal de vraag verlagen.
  • De luchtvaartsector heeft het nog steeds moeilijk, zoals blijkt uit de cijfers van de TSA controleposten.

De prijs van ruwe olie is van het dieptepunt van woensdag teruggekaatst, aangezien de krachten van vraag en aanbod de volatiliteit in de markt blijven vergroten.

crude oil price
Ruwe olie prijs

OPEC+ besluit

Woensdag breidde de prijs van ruwe olie zijn verliezen uit nadat de Organisatie van Olie-exporterende Landen en haar bondgenoten (OPEC+) vasthielden aan haar beslissing om de productie in de daaropvolgende maanden te verhogen. De alliantie is van plan door te gaan met het oppompen van 400.000 vaten per dag per maand.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een verklaring verklaarde OPEC+: “Hoewel de effecten van de COVID-19 pandemie enige onzekerheid blijven werpen, zijn de marktfundamentals versterkt en blijven de OESO aandelen dalen naarmate het herstel versnelt.”

Vraag problemen

De OPEC+ beslissing om de productie te verhogen, komt te midden van de aanhoudende zorgen over de vraag. Enerzijds hebben de Amerikaanse olie-inventarisgegevens van deze week de zorgen weggenomen. Volgens de Energy Information Administration (EIA), de hoeveelheid ruwe olie in opslag daalde met 7.169.000 vaten voor de week die eindigde op 27 augustus. Het cijfer overtrof de schattingen van de experts van -3,088 miljoen en de vorige week -2.979 miljoen.

De benzinevoorraden stegen echter met 1.290 miljoen vaten vergeleken met de trekking van de vorige week van 2.242 miljoen. Analisten hadden een lezing van -1,633 miljoen vaten voorspeld. Met het zomerseizoen dat ten einde loopt op de Dag van de Arbeid op 6 september blijven beleggers voorzichtig optimistisch over de status van de vraag naar olie.

De agressieve verspreiding van de Delta variant van het coronavirus blijft het vliegverkeer beïnvloeden, een aspect dat drukt op de prijs van ruwe olie. Dinsdag heeft de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) 1,345 miljoen passagiers gescreend. Het cijfer is het laagste niveau sinds 11 mei. Bovendien vertegenwoordigt het een daling van 33% ten opzichte van dezelfde periode voorafgaand aan de coronaviruspandemie in 2019.

Technische vooruitzichten voor Brent-olie

Ruwe olieprijs voor de derde achtereenvolgende dag. Op het moment van schrijven daalde de benchmark voor wereldwijde olie – Brent futures – met 0,01% tot 71,27. Sinds het begin van de week is het met ongeveer 3% gedaald. Op de 2-uur grafiek handelt het iets onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden.

Op korte termijn zal Brent olie waarschijnlijk onder de 25-daagse EMA op 71,68 blijven. Een beweging hoger zal het weerstandsniveau op 72,50 plaatsen. Aan de andere kant zal de prijs van ruwe olie waarschijnlijk steun blijven vinden op het psychologische niveau van 70. Onder dat niveau is deze stelling ongeldig.

crude oil price
Ruwe olie prijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld