NZD/USD voorspelling nu Nieuw-Zeeland COVID beperkingen versoepelt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 6, 2021
  • De NZD/USD handelt in de buurt van het hoogste niveau sinds juni van dit jaar.
  • De recente bullish trend is voornamelijk te wijten aan de zwakkere Amerikaanse dollar.
  • Het paar zal waarschijnlijk herstellen als Nieuw-Zeeland begint te heropenen.

De NZD/USD prijs zweeft in de buurt van het hoogste niveau sinds juni, aangezien de COVID situatie in Nieuw-Zeeland een bescheiden verbetering laat zien. Het paar handelt op 0.7130, wat iets lager is dan het hoogste punt van afgelopen vrijdag op 0.7170.

Nieuw-Zeeland gaat weer open

De Nieuw-Zeelandse dollar daalde in augustus scherp nadat Nieuw-Zeeland zijn eerste COVID-19 geval in zes maanden registreerde. Deze zaak onderbrak het sterke herstel dat het land de afgelopen maanden had doorgemaakt. Het drong er ook op aan dat de centrale bank van het land een geplande renteverhoging in de loop van de maand moest vermijden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De scherpe daling van de kiwi was slechts tijdelijk, aangezien de munt zich herstelde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het is inderdaad met bijna 5% gestegen ten opzichte van het laagste niveau in augustus. Deze daling was voornamelijk het gevolg van de algemene zwakte van de Amerikaanse dollar.

Inderdaad, de rally versnelde op vrijdag na de gemengde Amerikaanse non-farm payrolls (NFP) gegevens. Uit de cijfers bleek dat de Amerikaanse economie 235.000 banen heeft toegevoegd, terwijl het werkloosheidspercentage daalde tot 5,2%, terwijl de lonen met 4,3% stegen.

De NZD/USD houdt ook stabiel nadat Nieuw-Zeeland de lockdown begon op te geven toen het aantal dagelijkse gevallen afnam. In een verklaring op maandag zei de regering dat gebieden buiten Auckland naar niveau 2 van de afsluiting zullen gaan. Auckland blijft tot volgende week in niveau 2 afgesloten.

De aankondiging, door Jacinda Arden, kwam toen het land maandag slechts 20 gevallen meldde. Dit was iets lager dan het hoogste punt van vorige week van meer dan 80. Dit is een teken dat de COVID reactie van het land de juiste beslissing leidt. Tegelijkertijd voert Nieuw-Zeeland zijn vaccinatieproces op.

De volgende belangrijke drijfveer voor het NZD/USD paar deze week zijn de elektronische detailhandelsverkopen in Nieuw-Zeeland die vrijdag uitkomen. Analisten verwachten dat uit deze cijfers blijkt dat de omzet in augustus licht is gedaald.

NZD/USD voorspelling

NZD/USD

De 4-uur grafiek laat zien dat het NZD/USD paar de laatste tijd in een bullish trend zit. Afgelopen vrijdag steeg het naar 0,7170. Gaandeweg bewoog het paar zich boven het belangrijkste weerstandsniveau van 0,7090, het hoogste niveau op 4 augustus.

Het paar is ook boven de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn gestegen. Het is ook iets tussen de bovenste en middelste lijn van de Bollinger Bands. Daarom zal de NZD/USD in een bullish trend blijven zolang deze boven de twee voortschrijdende gemiddelden blijft.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld