EUR/USD voorspelling vooruitlopend op het ECB rentebesluit

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 8, 2021
  • Het EUR/USD paar daalde voor de derde dag op rij voorafgaand aan het ECB besluit.
  • De bank zal naar verwachting de rentetarieven en het kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd laten.
  • Het besluit komt nu de economie van de eurozone sterk herstelt.

De EUR/USD crashte voor de tweede dag op rij toen beleggers wachtten op het rentebesluit van september door de Europese Centrale Bank (ECB). Het paar daalde naar 1.1800, het laagste niveau sinds vorige week donderdag.

Aankomend ECB besluit

De grootste katalysator voor de EUR/USD deze week zal het voor donderdag geplande rentebesluit van de ECB zijn. Analisten verwachten dat de centrale bank de rente ongewijzigd zal laten naarmate het economische herstel van het blok versnelt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De belangrijkste informatie die bij dit besluit in de gaten moet worden gehouden, is de benadering van kwantitatieve versoepeling door de bank. Daarin verwerft de bank activa ter waarde van 1,85 biljoen in een poging om de liquiditeit te verbeteren en de kosten van lenen te verlagen.

Sommige analisten verwachten dat de bank het huidige tempo van de activa-aankopen zal handhaven terwijl het blok de nieuwe golf van de pandemie bestrijdt. De meest agressieve beslissing zal een beslissing zijn om het tempo van aankopen drastisch te vertragen.

De beslissing komt twee dagen na de Reserve Bank Australia besloten het tempo van de aankopen te vertragen en de periode van deze aankopen te verlengen tot februari. Het komt ook een dag na de Bank of Canada lieten de rentetarieven en het kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd.

Tegelijkertijd komt het na enkele bemoedigende gegevens uit de eurozone. Vorige week bleek uit gegevens van Markit dat de productie en de dienstenproductie in augustus stabiel bleef. Verdere gegevens toonden aan dat de economie van de regio in het tweede kwartaal sneller herstelde dan verwacht.

Het belangrijkste is dat de werkgelegenheidssituatie in de eurozone is verbeterd, terwijl de inflatie is gestegen tot 3%. Net als de Fed zal de ECB erop wijzen dat deze inflatiegolf van voorbijgaande aard is.

Het EUR/USD paar zal ook reageren op het laatste Fed Beige Book en de komende eerste gegevens over werkloosheidsclaims.

EUR/USD technische analyse

EUR/USD

De 1-dag grafiek laat zien dat het EUR/USD paar vorige week steeg tot 1.1904 na de zwakke Amerikaanse niet-agrarische loonlijsten. Het paar is in de afgelopen drie opeenvolgende dagen gedaald en het lijkt alsof het een dubbele top patroon heeft gevormd met een halslijn van 1.1660.

Het paar wordt ook ondersteund door de korte en langere voortschrijdende gemiddelden, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) aan het dalen is. Als het de dag in het rood eindigt, heeft het het zogenaamde ‘drie zwarte kraaien’ patroon gevormd.

Hoewel deze patronen bearish zijn, is er toch een gevoel dat de uitverkoop overdreven is. Als zodanig kan het paar de bullish trend hervatten na het ECB besluit.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld