Bank of America verlaagt de rating van Cigna Corp naar ‘underperform’

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 10, 2021
  • Kevin Fischbeck van BofA verlaagt het koersdoel voor Cigna van $240 naar $225.
  • De analist noemt geen bullish katalysator en beperkte financiële zichtbaarheid voor de dovish call.
  • Fischbeck zegt dat de groei van Cigna de laagste in zijn klasse is.

Aandelen van Cigna Corp (NYSE: CI) zijn meer dan 20% gedaald ten opzichte van hun hoogste punt in mei, en de Bank of America zegt dat het vooruitzicht van een snel herstel ook niet erg rooskleurig is.

In een nota op vrijdag verlaagde Kevin Fischbeck van BofA Cigna dubbel naar “underperform” met een koersdoel van $ 225, wat vanaf hier een stijging van ongeveer 10% vertegenwoordigt. De analist had eerder een PT van $ 240 op het aandeel.

Redenen voor de dovish call

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Fischbeck waarschuwde dat Cigna een katalysator mist die de basis zou kunnen leggen voor een stijging op korte termijn. Andere redenen die hij aanhaalde voor de dovish call zijn onder meer geen zinvolle waarderingswinst en beperkte financiële zichtbaarheid.

“CI heeft ESRX nu met succes geïntegreerd, het bedrijf afgebouwd en slecht presterende eenheden verkocht, maar de groeivooruitzichten vanaf hier zijn naar onze mening minder duidelijk”, schreef hij.

Volgens Fischbeck rapporteerde Cigna in het fiscale tweede kwartaal een medisch verliespercentage dat met de grootste marge onder de schattingen bleef in vergelijking met de andere vijf managed care-organisaties die hij dekt. Het MLR risico, voegde de analist toe, blijft ook voor het huidige kwartaal (Q3) van kracht.

Fischbeck verlaagde zijn WPA doelstelling voor Cigna

Bovendien is de groei van Cigna op de eindmarkt de laagste in zijn klasse. Fischbeck waarschuwde dat de consensusraming voor zijn WPA in 2022 “te hoog” is, aangezien hij zijn eigen WPA doelstelling voor 2021, 2022 en 2023 inkort.

Hoewel het aandeel er aantrekkelijk uit zou kunnen zien, gezien de 10,1 forward winstratio, zei de analist: “Cigna handelt in lijn met zijn historische winstmultiple sinds het zijn Express Scripts deal sloot.”

Morgan Stanley en Raymond James daarentegen blijven geloven dat CI een koop is. De aandelen van het bedrijf met een waarde van 70 miljard dollar zijn vrijdag bijna 5,0% gedaald.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld