NZD/USD voorspelling: bullish vlagpatroon wijst op een uitbraak

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 10, 2021
  • Het NZD/USD paar steeg na de relatief zwakke verkoopgegevens van elektronische kaarten in NZ.
  • De detailhandelsverkopen in Nieuw-Zeeland daalden ook door de lockdown.
  • De NZD/USD heeft een bullish vlagpatroon gevormd.

De NZD/USD prijs kantelde hoger toen Nieuw-Zeeland de eerste effecten van de lockdown openbaarde. Het paar steeg naar 0.7120, wat iets hoger was dan het dieptepunt van deze week op 0.7075.

Nieuw-Zeelandse detailhandelsverkopen dalen

Augustus was een moeilijke maand voor Nieuw-Zeeland, aangezien het land zijn eerste COVID geval in meer dan 6 maanden registreerde. Als gevolg hiervan beval de regering de meeste delen van het land tot een niveau 4 lockdown. Zoals verwacht had deze aankondiging een impact op de economie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het statistiekbureau daalde de verkoop van elektronische kaarten in Nieuw-Zeeland in augustus met 19,8%, na een stijging met 0,7% in de voorgaande maand. De omzet daalde ook met 11,4% op jaarbasis, na een stijging met 4,7% in juli. Dit was de eerste maand dat de verkoop daalde in een paar maanden.

Als gevolg hiervan is de kans groot dat andere delen van de economie ook zullen krimpen door de nieuwe lockdowns. Toch steeg de NZD/USD prijs omdat deze cijfers op korte termijn zullen verbeteren naarmate het land weer opengaat. De regering meldde slechts 11 nieuwe gevallen, een teken dat haar strategie werkt. Het meldde ook dat donderdag meer dan 61.000 vaccins werden toegediend.

De volgende belangrijke katalysator voor de NZD/USD zullen de meest recente gegevens van de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI) zijn die later op de dag zullen verschijnen. Analisten verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de producentenprijsindex van het land is gedaald van 1,0% naar 0,6% op maandbasis. Dit vertaalt zich op zijn beurt in een jaarlijkse groei van 8,2%.

De kern-PPI daarentegen zal naar verwachting dalen van 1,0% in juli naar 0,5% in augustus. Als gevolg hiervan zal dit op jaarbasis van 6,2% naar 6,6% gaan. Dit zijn belangrijke cijfers omdat ze een indicatie geven van de inflatie in het land.

NZD/USD technische analyse

NZD/USD

De 4-uur grafiek laat zien dat het NZD/USD paar zich de afgelopen weken in een algemene bullish trend bevindt. Het paar slaagde erin om van het dieptepunt van vorige maand van 0.6805 naar 0.7170 te gaan. Het paar trok zich toen iets terug en handelt op 0,7120. Het blijft iets boven de 25- en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Tegelijkertijd heeft het een bullish vlagpatroon gevormd, wat meestal een bullish teken is. Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk hoger terugveren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money