EUR/USD prognose naarmate de economie van de eurozone naar een “sweet spot” gaat

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 12, 2021
  • Het EUR/USD paar kantelde lager na het laatste besluit van de ECB.
  • De bank liet de rente ongewijzigd en verlaagde haar aankopen van activa.
  • De focus verschuift naar de meest recente CPI gegevens in de VS en de eurozone.

De EUR/USD prijs bleef onder druk staan, zelfs na een relatief agressieve beslissing van de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week. Het paar daalde tot 1.1810, wat vorige week 0,35% onder het hoogste niveau was.

Euro blijft onder druk staan

De eurozone heeft de afgelopen maanden veel vooruitgang geboekt naarmate het vaccinatieproces op stoom komt. In een verklaring vorige week beschreef Christine Lagarde inderdaad dat de economie van de eurozone zich in een goede positie bevindt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ze zei dat nadat de ECB haar relatief agressieve rentebesluit had genomen. De bank besloot de rentetarieven ongewijzigd te laten en het tempo van de pandemische noodaankopen van activa te vertragen.

Analisten denken dat het relatief agressieve sentiment zal blijven bestaan. Bovendien heeft de verspreiding van de Delta variant in de meeste landen niet geleid tot het opnieuw instellen van lockdown-maatregelen. Inderdaad, in een verklaring zei een analist van Oxford Economics:

“Discussies over het postpandemische tijdperk beginnen te domineren nu het economisch herstel in volle gang is.”

De grootste katalysator voor de EUR/USD zal de nieuwste Eurozone en Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) zijn, die op vrijdag en dinsdag uitkomen. Analisten verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de Amerikaanse CPI ruim boven de doelstelling van de Fed van 2,0% bleef. Deze cijfers zullen belangrijk zijn omdat ze de Fed ertoe zullen aanzetten om meer agressief te worden.

Eurostat publiceert vrijdag de CPI gegevens van de eurozone. Afgaande op de flash CPI gegevens, zullen de cijfers waarschijnlijk uitkomen op 3,0%, wat nog steeds boven het doel van de ECB van 2,0% ligt. Toch is de ECB van mening dat deze cijfers relatief tijdelijk zijn en zich zullen stabiliseren naarmate de economie weer aantrekt.

Andere cijfers uit de eurozone waren relatief sterk. Het werkloosheidspercentage is bijvoorbeeld gedaald tot 7,6%, terwijl 900.000 mensen werkloos blijven. Ook de economie herstelde zich sneller dan verwacht.

EUR/USD technische analyse

De 2-uur grafiek laat zien dat de EUR/USD de afgelopen dagen onder intense druk heeft gestaan. Het paar is gestegen van het hoogste punt van vorige week van 1.1850 naar 1.1810, wat iets onder het 38,2% Fibonacci retracementniveau ligt. Het is ook gedaald tot onder de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn. De Stochastic Oscillator is ook iets onder het oversoldniveau bewogen. Daarom is de weg van de minste weerstand naar beneden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld