Facebook onthult initiatief om onbetaalde facturen van kleine bedrijven te kopen

By: Ruchi Gupta
on sep 13, 2021
  • Facebook heeft een programma van $100 miljoen aangekondigd voor kleine bedrijven.
  • Facebook Invoice Fast track programma stelt kleine bedrijven in staat om downtime te verminderen.
  • Meer dan 30.000 bedrijven zullen naar verwachting profiteren.

Facebook Inc. (NASDAQ: FB) kondigde deze week een verbintenis aan van $ 100 miljoen aan een programma dat onbetaalde rekeningen koopt van kleine bedrijven gerund door minderheden en vrouwen. Met name het Facebook Invoice Fast Track initiatief koopt openstaande facturen, waardoor geld in handen komt van kleine bedrijven die anders weken, zelfs maanden zouden moeten wachten op betaling door hun klanten.

Facebook koopt onbetaalde rekeningen van kleine bedrijven

Het programma is Facebook’s laatste poging om zijn loyaliteit en relatie op lange termijn met kleine bedrijven te versterken, waarvan de meeste afhankelijk zijn van het sociale netwerk om advertenties te plaatsen die zijn gericht op specifieke populaties die mogelijk geïnteresseerd zijn in hun producten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het programma komen kleine bedrijven in aanmerking om openstaande facturen van ten minste $ 1.000 in te dienen. Na goedkeuring koopt Facebook de factuur van het kleine bedrijf en betaalt deze binnen enkele dagen. Klanten betalen hun openstaande facturen aan Facebook onder dezelfde voorwaarden als bij het kleine bedrijf. Voor een bedrijf dat in 2020 bijna $ 86 miljard genereerde, is wachten op betalingen minder een probleem dan voor kleine bedrijven.

De VP van kleine bedrijven van Facebook zei dat het bedrijf een soortgelijk programma heeft uitgevoerd na de COVID-19 pandemie, waardoor leveranciers het moeilijk hadden. Rao zei:

“We hoorden zojuist uit de eerste hand de financiële moeilijkheden waarmee deze leveranciers te maken hadden, en het werd heel snel gecreëerd en als een idee naar voren gebracht en naar onze CFO gebracht om te zeggen: ‘Hé, zouden we onze leveranciers hiermee kunnen helpen?’ Het was een heel kleine pilot, maar we hebben gezien dat die zeer succesvol was. Het is een nieuw concept, maar we zijn er erg enthousiast over”

Facebook koopt tot $100 miljoen onbetaalde facturen

Nu voert Facebook de regeling op en biedt aan om tot $ 100 miljoen aan onbetaalde facturen te verwerven. Rao voorspelt dat 30.000 kleine ondernemingen hiervan zullen profiteren.

Onder degenen die hebben geprofiteerd van het proefprogramma is Lisa Dunnigan, de mede-oprichter van Wright Stuff Chics. Het bedrijf annuleerde alle persoonlijke evenementen tijdens de pandemie en kondigde een virtuele versie van de Teach Your Heart Out conferentie aan. Docenten schreven zich in voor de conferentie, maar de meesten betaalden via inkooporders die langer op zich laten wachten. Lisa zei dat ze de sollicitaties had verzameld en op Facebook had ingediend, en dat ze binnen enkele dagen meer dan $ 10.000 had betaald. Ze zei:

“Dit programma heeft ons bedrijf het leven gered. We waren gewoon overweldigd door de verhalen die terugkwamen.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld