USD/JPY prognose na de zwakke Japanse PPI gegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 13, 2021
  • De USD/JPY bevindt zich in een krap bereik na de zwakke Japanse PPI gegevens.
  • De PPI daalde in augustus van 1,1% naar 0,0% op maandbasis.
  • Japan staat voor een broos herstel naarmate het aantal COVID gevallen stijgt.

Het USD/JPY paar bleef stabiel in de vroege handel na de relatief stabiele gegevens van de Japanse producentenprijsindex (PPI). Het paar handelde op 109,92, waar het de afgelopen dagen was.

Japanse inflatiegegevens

De Japanse economie is de afgelopen maanden stabiel gebleven. Uit vorige week gepubliceerde gegevens bleek inderdaad dat de economie van het land sneller herstelde dan verwacht naarmate de bedrijfsinvesteringen stegen. Het steeg in het tweede kwartaal met 1,9%, hoger dan de mediane schatting van 1,6%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Toch blijft de economie van het land kwetsbaar omdat het te maken heeft met een nieuwe golf van COVID-19 gevallen. Het land meldt inderdaad meer dan 20.000 nieuwe gevallen per dag. Dit brengt het risico met zich mee dat de economie wordt vastgehouden in een tijd waarin andere vergelijkbare landen een sterke groei laten zien.

De Bank of Japan (BOJ) heeft ook te maken met een moeilijke situatie met inflatie. Uit maandag gepubliceerde gegevens bleek dat de producentenprijsindex van het land daalde van 1,1% in juli tot 0,0% in augustus. Deze daling was sterker dan de mediane schatting van 0,2%. Als gevolg hiervan daalde de PPI van 5,6% naar 5,5% op jaarbasis.

Recente gegevens toonden aan dat de Japanse consumentenprijsindex (CPI) in Japan met 0,2% daalde vanwege de relatief lagere mobiele tarieven. Omdat de inflatie relatief lager is, zijn er daarom zorgen dat de Bank of Japan een gematigde toon zal aanhouden, zelfs nu andere centrale banken hun verkrappingsfase beginnen. Vorige week nog heeft de Europese Centrale Bank zei dat het het tempo van de aankoop van activa zal vertragen.

Vooruitblikkend, zullen de volgende belangrijke katalysator voor de USD/JPY prijs de gegevens van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) zijn die voor dinsdag zijn gepland. Analisten verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de CPI in augustus op een hoog niveau bleef.

USD/JPY technische analyse

USD/JPY

De 1-dag grafiek laat zien dat het USD/JPY paar zich de laatste tijd in een krap bereik bevindt. Het paar handelt op 109,45, wat iets lager is dan de het hoogste punt van dit jaar van 111,63. Het heeft ook een oplopend driehoekspatroon gevormd en ligt iets boven het retracementniveau van 23,6%.

Daarom zal het paar waarschijnlijk in dit bereik blijven, voor op de Amerikaanse inflatie en detailhandelsverkopen die later deze week gepland staan. Aan de andere kant zal een daling onder 109,5 deze weergave ongeldig maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money