Morgan Stanley’s Wiess ziet nog een stijging van 10% in Microsoft

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 14, 2021
  • Keith Wiess van Morgan Stanley verhoogt zijn koersdoel voor Microsoft naar $331.
  • De analist verwacht dat Microsoft zijn dividend binnenkort met meer dan 10% zal verhogen.
  • De aandelen van het bedrijf zijn op jaarbasis met ongeveer 40% gestegen.

Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT) heeft dit jaar een fantastische run op de aandelenmarkt gehad, met aandelen tot nu toe met ongeveer 40% gestegen. Aandeelhouders kunnen de komende maanden echter meer verwachten, zegt Keith Wiess van Morgan Stanley.

Wiess herhaalt Microsoft als ‘overwogen’

In een nota op dinsdag herhaalde Wiess zijn ‘overwogen’ rating op MSFT en verhoogde het koersdoel naar $ 331, wat vanaf hier nog een stijging van 10% vertegenwoordigt. Eerder had de analist een prijsdoel van $ 305 op het aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Daarnaast verwacht Wiess dat Microsoft zijn dividend dit jaar met meer dan 10% zal verhogen, van 56 cent per aandeel naar 62 cent per aandeel. De schatting die hij ‘conservatief’ noemde, is in lijn met de dividendverhoging van de afgelopen drie jaar.

Normaal gesproken kondigt Microsoft medio september een verhoging van het dividend aan. Het nieuws komt weken nadat de Amerikaanse multinational 20 miljard dollar heeft toegezegd voor cyberbeveiliging.

Redenen die een dividendverhoging van meer dan 10% ondersteunen

Wiess ziet ook een mogelijkheid van een grotere stijging van het dividend over nog een jaar van meer dan 20% groei van het bedrijfsresultaat van Microsoft. Het dividendrendement van de technologiegigant zal ongeveer 0,8% bedragen (onder het historische niveau) als het zijn dividend dit jaar met meer dan 10% verhoogt.

“De combinatie van een sterke en duurzame omzetgroei en groeiende marges zou in de toekomst moeten resulteren in een groei van het bedrijfsresultaat in de midden tot hoge tienerjaren, wat een dividendverhoging van meer dan 10% zou moeten ondersteunen.”

Andere redenen die worden genoemd voor de prognose van de dividendverhoging, zijn onder meer de sterkte van de balans. Met $ 130 miljard aan contanten en equivalenten, merkte de analist op, is Microsoft goed gepositioneerd om het dividend per aandeel met meer dan 10% te verhogen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld