USD/NOK voorspelling: bullish engulfing patroon wijst op een ommekeer

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 14, 2021
  • Het USD/NOK paar kantelde hoger na de zwakke Amerikaanse inflatiegegevens.
  • Uit de gegevens bleek dat de Amerikaanse inflatie in augustus afnam.
  • Het paar reageerde ook op de laatste Noorse verkiezingen en de hogere olieprijzen.

De USD/NOK prijs kaatste terug toen investeerders nadachten over de zwakke Amerikaanse inflatiecijfers, hogere olieprijzen en de laatste Noorse verkiezingen. Het paar steeg naar 8.6263, wat iets hoger was dan het dieptepunt van deze week op 8.5730.

Noorse verkiezingen en hogere olieprijzen

Het USD/NOK paar reageerde mild op de Noorse verkiezingen, waar de centrumlinkse oppositiepartij de verkiezingen won. De PvdA gaat nu in gesprek met andere partijen om een regering te vormen. Als gevolg hiervan zullen ze de conservatieve partij afzetten die de afgelopen twee termijnen aan de macht is geweest.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Analisten verwachten dat de nieuwe regering hogere belastingen voor rijke Noren zal bevorderen. De partij beloofde ook geen olie-exploratie te verbieden, zoals andere partijen hadden voorgesteld. Toch zal de impact van dit beleid op de algemene Noorse economie waarschijnlijk gedempt zijn.

Ook de Noorse kroon reageert op de relatief hoge prijs van ruwe olie. De prijs van Brent steeg tot meer dan $ 74, terwijl de West Texas Intermediate (WTI) steeg tot meer dan $ 70. Deze trend deed zich voor na twee bullish rapporten van de OPEC en het International Energy Agency (IEA).

In een maandag gepubliceerd rapport voorspelde de OPEC dat de vraag naar olie in 2022 boven het pre-pandemische niveau zal stijgen. Precies, de organisatie verwacht dat de vraag naar olie zal stijgen tot 100,8 miljoen vaten per dag.

In een afzonderlijk rapport zei het in Frankrijk gevestigde IEA dat het verwacht dat de vraag de komende maanden zal herstellen na een daling in de afgelopen drie maanden. De olieprijs heeft een lichte invloed op de Noorse kroon, omdat het land de grootste producent in Europa is.

Ondertussen steeg ook het USD/NOK paar na de laatste Amerikaanse inflatiegegevens. Uit cijfers van het Bureau of Labor Statistics blijkt dat de prijzen beginnen te matigen. De totale CPI daalde van 5,4% in juli tot 5,3% in augustus.

USD/NOK technische analyse

USD/NOK

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD/NOK paar terugkaatste na een daling naar een dieptepunt in meerdere weken van 8,5728. Op de 4-uur grafiek wist het paar boven het sleutelniveau te komen op 8,6053, het laagste niveau op 3 september. Het paar bewoog ook onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Het heeft met name een bullish engulfing patroon gevormd, wat meestal een teken is van een bullish omkering. Daarom zal het USD/NOK paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op de bovenkant van het kanaal op 8.7353.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld