SPX prijsvoorspelling: “we moeten nog niet negatief worden”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 15, 2021
  • JPMorgan verhoogt zijn doel voor het einde van het jaar op de S&P 500 index tot 4.700.
  • Dubravko Lakos van investeringsbank bespreekt de bullish call op CNBC.
  • De referentie index is op jaarbasis met ongeveer 20% gestegen.

De benchmark S&P 500 index is sinds het begin van het jaar 20% gestegen en JPMorgan zegt dat hij voor het einde van het jaar nog iets verder zal stijgen.

In een nota op woensdag verhoogde Dubravko Lakos, hoofd van de Amerikaanse aandelenstrategie van JPMorgan, zijn koersdoel voor SPX aan het einde van het jaar tot 4.700, wat vanaf hier een stijging van ongeveer 5,0% betekent. Het momentum zal volgend jaar waarschijnlijk aanhouden, waarbij de benchmark index naar verwachting ergens in 2022 de 5.000 zal bereiken, voegde de analist eraan toe.

Opmerkingen van Lakos bij CNBC’s “Halftime Report”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De bullish call van JPMorgan staat in schril contrast met Morgan Stanley en RBC die onlangs waarschuwden dat SPX de komende maanden een correctie tot 10% zou kunnen zien. In een commentaar op het ‘pessimisme’ zei Lakos in het “Halftime Report” van CNBC:

“Ik denk dat het echt neerkomt op COVID dat het herstel van de arbeidsmarkt heeft vertraagd, het consumentenvertrouwen een beetje heeft geraakt en brede economische en cyclusgegevens heeft vertraagd. Maar als de pandemie gerelateerde beperkingen de komende weken afnemen, kunnen we opnieuw versnellen en mogelijk een veel gezonder vakantieseizoen.”

Andere redenen waarom Lakos potentieel ziet in SPX

Andere redenen waarom de analist van JPMorgan een stijging in de S&P 500 index ziet, zijn onder meer een ophanden zijnd herstel van de grensoverschrijdende activiteit en toerisme, de aandelencyclus op het laagste punt in 25 jaar en de CAPEX cyclus op het laagste punt na GFC.

“Ik denk dat het niet nodig is om negatief te zijn over de cyclus, het is niet nodig om negatief te zijn over de consument”, voegde Lakos eraan toe.

De aandelenstrateeg was het ermee eens dat sommige delen van de markt op dit moment niet erg opwindend waren, maar gefixeerd op de heropening van transacties zoals cruisemaatschappijen waar de risico-batenverhouding, zei hij, “behoorlijk aantrekkelijk” was.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld