Voorspelling in USD/CNY terwijl de ellende van Evergrande de huizenprijzen doet dalen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 15, 2021
  • Het USD/CNY paar heeft een triple-bottom patroon gevormd.
  • Het paar daalde na de relatief zwakke economische cijfers over China.
  • De detailhandelsverkopen, industriële productie en investeringen in vaste activa bleven achter.

De USD/CNY prijs bleef woensdagochtend onder druk staan toen investeerders nadachten over de relatief zwakke Chinese economische gegevens. Het handelt op 6.4426, wat een paar punten boven het dieptepunt van deze week op 6.4323 was.

Chinese economie vertraagt

De Chinese economie vertraagt, blijkt uit de laatste gegevens van het statistiekbureau. Uit de gegevens blijkt dat de snelgroeiende woningbouwsector achterblijft.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De huizenprijzen daalden van 4,6% in juli naar 4,2% in augustus. De sector is hard getroffen door de bijna-instorting van Evergrande, de ontwikkelaar met de meeste schulden in het land. Het bedrijf heeft moeite om duizenden van zijn woningbouwprojecten te verkopen, zelfs na het geven van aanzienlijke kortingen.

Ondertussen daalden de detailhandelsverkopen van 8,5% in juli naar 2,5% in augustus. Economen gepolst door Reuters verwachtten dat de cijfers 7,0% zouden bedragen. Deze daling was te wijten aan enkele lockdowns die in Chinese steden werden ingevoerd.

Ook de investeringen in vaste activa en de industriële productie namen af. Deze investeringen daalden van 10,3% naar 8,9%, terwijl de industriële productie daalde van 6,4% naar 5,3%. Deze cijfers betekenen dat de economie van het land begint te normaliseren.

Het USD/CNY paar reageert ook op de laatste Amerikaanse inflatiecijfers die dinsdag werden gepubliceerd. Uit de gegevens bleek dat de totale consumenteninflatie daalde van 5,4% naar 5,3%, terwijl de kerninflatie daalde van 4,2% naar 4,0%.

Toch ligt de inflatie in het land boven de doelstelling van de Federal Reserve van 2,0%. Met een dalend werkloosheidscijfer is het daarom waarschijnlijk dat de centrale bank tijdens de monetaire beleidsvergadering van volgende week agressief zal klinken.

Technische analyse USD/CNY

USD/CNY

De 4-uur grafiek laat zien dat de USD/CNY de afgelopen weken in een bearish trend zat. Het is van een hoogtepunt van 6.5110 naar een dieptepunt van 6.4418 gegaan. Onlangs heeft het paar een dubbele bodem patroon gevormd op 6.4323, het laagste niveau sinds juni van dit jaar. Het ligt dit jaar ook ongeveer 1,10% onder het hoogste niveau.

Het paar is onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen bewogen, terwijl de stochastische oscillator naar het oversoldniveau is bewogen. Daarom zal het paar waarschijnlijk de bearish trend handhaven als het onder de belangrijkse ondersteuning op 6.4323 komt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld