Avalanche Foundation haalt $230 miljoen op voor DeFi

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on sep 17, 2021
  • Avalanche heeft besloten om $230 miljoen te investeren in de DeFi sector.
  • De fondsen zullen worden verdeeld via verschillende subsidies.
  • Het doel is om DeFi te helpen groeien en het onbenutte potentieel te ontketenen.

De DeFi sector is het afgelopen anderhalf jaar snel gegroeid en hoewel de interesse van de cryptogemeenschap een belangrijke factor is geweest bij de ontwikkeling ervan, hebben grote investeringen een aanzienlijke impact gehad die niet kan worden genegeerd.

Neem Avalanche (AVAX/USD) als voorbeeld. Sinds de lancering een jaar geleden, in september 2020, heeft het project een enorme invloed gehad op het hele DeFi landschap. Sinds de lancering heeft het slimme contractplatform infrastructuur geboden voor bijna 300 grote projecten, waarvan vele op dit moment marktleider zijn.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Enkele van de namen die gebruik hebben gemaakt van het platform zijn onder andere Chainlink, SushiSwap, The Graph en zelfs Circle. Nu heeft de Avalanche Foundation een nieuwe stap aangekondigd waar DeFi enorm van zal profiteren, en het komt in de vorm van een grote investering van $ 230 miljoen.

Hoe zal Avalanche het geld gebruiken?

Het geld werd ingezameld door een onderhandse verkoop van Avalanche’s token. De investering zal komen van een durfkapitaalgroep onder leiding van Three Arrows Capital en Polychain, en het doel is om de groei van DeFi en de voortdurend groeiende lijst van applicaties die op blockchain technologie zijn gemaakt, te ondersteunen.

Voor zover bekend zullen de gelden door de stichting worden verdeeld over meerdere use-cases binnen haar keten. Het zal het geld opleveren via subsidies, token aankopen, kleinere investeringen en technische ondersteuning.

De directeur van de Foundation, Emin Gun Sirer, zei dat Avalanche de belofte en het potentieel heeft omgezet in echte impact en waardecreatie voor DeFi ontwikkelaars en gebruikers. Volgens hem is het feit dat een gemeenschap van bouwers groeide en zich rond een netwerk verzamelde, een bewijs van zijn concurrentievermogen, ook al ligt er nog zoveel onbenut potentieel te wachten om ontdekt en benut te worden.

AVAX, de native crypto van Avalanche, weerspiegelde ook het succes van het project door de afgelopen zeven dagen met 50% omhoog te schieten. In feite werden de prestaties slechts overtroffen door twee andere cryptocurrencies in de top 100: HBAR en CRV. Maar dankzij zijn marktkapitalisatie van $ 14 miljard, slaagde het project erin om de 13e plaats op de lijst van grootste crypto’s te bereiken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld