GBP/USD vooruitlopend op de Britse detailhandelsverkopen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 17, 2021
  • Het GBP/USD paar steeg terwijl handelaren wachten op de detailhandelsverkopen van het VK.
  • Uit de cijfers blijkt dat de verkoop in augustus fors is gestegen.
  • Ze komen na de sterke inflatie- en werkgelegenheidscijfers in het VK.

De GBP/USD prijs steeg tijdens de nachtelijke sessie toen traders nadachten over de laatste Amerikaanse detailhandelsverkopen en aantallen werkloze claims. De focus verschuift nu naar de komende Britse detailhandelsverkopen die voor vanmorgen zijn gepland. Het handelt op 1.3785, wat iets boven het dieptepunt van deze week op 1.3765 ligt.

Britse detailhandelsverkopen

Het VK heeft deze week een aantal belangrijke cijfers vrijgegeven. Ten eerste publiceerde het land dinsdag sterke banencijfers waaruit bleek dat het werkloosheidspercentage in juli daalde tot 4,6%. De economie voegde in drie maanden tot juli ook duizenden banen toe.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ten tweede publiceerde het VK woensdag sterke inflatiecijfers. Uit de gegevens blijkt dat de consumentenprijzen in augustus fors zijn gestegen. De headline CPI steeg tot 3,2% vanwege het Eat Out to Help Out programma van vorig jaar, dat forse kortingen opleverde. Toch waren de cijfers sterker dan de mediane schatting van 2,9%.

De volgende belangrijke gegevens die van het Office of National Statistics (ONS) naar buiten komen, zijn de nieuwste cijfers over detailhandelsverkopen in het VK. De gegevens zullen naar verwachting aantonen dat de verkoop in augustus is gestegen toen het land bleef heropenen. Juist, analisten verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de headline CPI steeg van 2,5% in juli naar 2,7% in augustus. Op maandbasis zal de CPI naar verwachting stijgen van -2,5% naar 0,5%.

Ondertussen zal de kernomzet, exclusief de volatiele voedsel- en energieprijzen, naar verwachting stijgen van -2,4% naar 0,8% en van 1,8% naar 2,5%. Deze cijfers zullen naar verwachting aantonen dat de Britse economie het goed doet.

De GBP/USD reageert ook op de recente gegevens uit de VS. Op donderdag bleek uit de cijfers dat de detailhandelsverkopen van het land de hoge prijzen trotseerden en dat de aanbodtekorten toenam. De totale winkelomzet steeg van -1,8% naar 0,7%, terwijl de kernomzet steeg van -1,0% naar 1,8%.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD

De 4-uur grafiek laat zien dat het GBP/USD paar tijdens de nachtelijke sessie licht steeg. Het handelt op 1,3785, wat iets onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen ligt. De prijs ligt ook iets onder het dubbele toppatroon van 1.3900. Bij prijsactie-analyse is een patroon met dubbele top meestal een bearish teken.

Het is ook iets boven de stijgende trendlijn die in rood wordt weergegeven, terwijl de MACD een neerwaartse trend vertoont. Daarom zal het paar waarschijnlijk lager uitkomen, aangezien bears zich richten op de belangrijkste ondersteuning op 1.3700.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld