USD/SGD aan de vooravond van een bullish uitbraak

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 17, 2021
  • Het USD/SGD paar staat aan de vooravond van een bullish breakout op de 4-uur grafiek.
  • Het paar reageerde op de gemengde handelsgegevens van Singapore.
  • De export en import van het land stegen in augustus.

De USD/SGD hield vrijdag stabiel toen de markt nadacht over de gemengde Amerikaanse economische gegevens en de laatste handelscijfers in Singapore. Het paar steeg naar 1.3460, wat ongeveer 0,65% boven het laagste niveau van deze maand was.

Handelsgegevens Singapore

De grootste reden dat de USD/SGD bewoog was de laatste handelsgegevens van Singapore. Volgens Singapore Statistics is de export van niet-olieproducten in augustus met 2,7% gestegen, wat lager was dan de stijging van 12,7% in de voorgaande maand. De stijging in juli weerspiegelde een hoge basis een jaar geleden. Op maandbasis daalde de omzet met 3,6%. In totaal bedroeg de NODX van het land 15,5 miljard dollar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In dezelfde periode steeg de invoer met uitzondering van olie met 19%, na een stijging met 13,9% in de voorgaande maand. Het land importeerde goederen ter waarde van meer dan S$ 7,3 miljard, een daling van ongeveer S$ 1,7 miljard ten opzichte van de voorgaande maand. Dit bracht het totale handelsoverschot op ruim S$ 7 miljard.

Deze cijfers laten zien dat de economie van Singapore het bescheiden goed doet, zelfs nu de regio Zuidoost-Azië wordt geconfronteerd met een moeilijke COVID situatie. Eerder deze maand gepubliceerde gegevens toonden aan dat de detailhandelsverkopen in Singapore in juli met 0,2% stegen tot meer dan S$ 3,4 miljard. Exclusief motorvoertuigen steeg de omzet met 2% tot S$ 2,9 miljard.

De USD/SGD reageert ook op de laatste Amerikaanse economische cijfers. Uit gegevens die eerder deze week werden gepubliceerd, bleek dat de consumentenprijsindex (CPI) van het land in augustus daalde van 5,4% naar 5,3%. Evenzo daalden de kerngegevens van de consumentenprijsindex van 4,3% naar 4,0%. En op donderdag bleek uit cijfers dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen sneller stegen dan verwacht.

USD/SGD prognose

USD/SGD

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD/SGD paar zich de afgelopen dagen in een bullish trend bevindt. Het paar handelt op 1.3460, wat iets onder het belangrijkste weerstandsniveau ligt op 1.3470. Dit was het laagste niveau op 4 augustus. Het bewoog ook iets boven het 25 en 50-daags voortschrijdend gemiddelde, terwijl de MACD zich in een sterke bullish trend bevond.

Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk hoger uitkomen. Deze mening zal worden bevestigd als het erin slaagt om boven de belangrijkste weerstand op 1.3470 te komen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld