Uber bereikt zijn winstgevendheidsmijlpaal eerder dan gepland

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 21, 2021
  • Uber zal dit kwartaal break-even of winst rapporteren op aangepaste basis.
  • CEO Dara Khosrowshahi bespreekt de verhoogde kijk op CNBC's "Squawk Box".
  • De aandelen van het Amerikaanse ride-hailing bedrijf zijn dinsdag met meer dan 10% gestegen.

De aandelen van Uber Technologies Inc (NYSE: UBER) stegen dinsdag met meer dan 10%, aangezien het ride-hailing bedrijf zei dat het in het huidige kwartaal break-even zal gaan of een winst zal rapporteren op aangepaste basis.

Uber verwacht nu de mijlpaal eerder dan gepland te bereiken door een sterke vraag na de pandemie laag en toegenomen online eten bestellen.

Opmerkingen van de CEO bij de “Squawk Box” van CNBC

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Voor het vierde kwartaal voorspelt Uber tot $ 100 miljoen aan gecorrigeerde winst, aangezien de brutoboekingen nu 35% tot 40% boven het niveau van de beursgang liggen. In een reactie op de verhoogde prognose zei CEO Dara Khosrowshahi op CNBC’s “Squawk Box”:

We hebben al vroeg de noodzaak vastgesteld om meer stuurprogramma’s naar het platform te halen. Dus in het tweede kwartaal leunden we op het aanbod, vooral in de VS, om onze chauffeursbasis nieuw leven in te blazen. We zien nu de voordelen van die vroege investering.

De aankondiging komt een maand nadat een rechter in Californië Proposition 22 als ongrondwettig heeft bestempeld.

Hoge ritprijzen dalen tegen eind 2021

Vorige week was Uber’s beste ooit op het gebied van volumes, voegde de CEO eraan toe. Bijgevolg ziet het in Californië gevestigde bedrijf zijn marges herstellen tot historische niveaus. In zijn interview met CNBC sprak Khosrowshahi ook het vertrouwen uit dat de hogere ritprijzen tegen het einde van 2021 zullen verdwijnen.

Surge pricing gaat over het balanceren van vraag en aanbod. Het trekt meer chauffeurs naar gebieden waar we meer vraag dan aanbod hebben. In de afgelopen twee weken hebben we 5% meer driver aan de platforms toegevoegd en de prijsstijgingen voor pieken bevinden zich nu in wezen op het laagste niveau sinds mei en gaan ook naar beneden.

Het bedrijf met een waarde van 84 miljard dollar handelt nog steeds ongeveer 30% lager dan zijn hoogste punt in februari.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld