GBP/USD signaal voor oktober: bears houden touwtjes in handen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 1, 2021
  • Het GBP/USD paar bevindt zich de laatste tijd in een uitverkoop.
  • Het is met meer dan 5,5% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau dit jaar.
  • Het paar zweeft rond het laagste niveau sinds januari.

De uitverkoop van de GBP/USD versnelde tijdens de nachtelijke sessie terwijl de zorgen over de Britse economie aanhielden. Het paar handelt op 1.3420, het laagste sinds januari van dit jaar. De prijs ligt dit jaar zo’n 5,5% onder het hoogste niveau.

Britse economie in gevaar

Uit economische gegevens die donderdag werden gepubliceerd, bleek dat de Britse economische groei in het tweede kwartaal van het jaar beter was dan de meeste analisten hadden verwacht. De economie van het land is in het tweede kwartaal met 5,5% gestegen, wat beter was dan de mediane schatting van 4,8%. Ook deze stijging was beter dan de krimp van 1,6% in het eerste kwartaal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het Office of the National Statistics (ONS) groeiden de meeste delen van de Britse economie in het tweede kwartaal toen het land weer openging. De bedrijfsinvesteringen stegen in het tweede kwartaal met 23,6%, terwijl ook de consumentenbestedingen en de overheidsinvesteringen stegen.

Het is echter mogelijk dat deze goede prestatie ongedaan wordt gemaakt. Het VK staat voor een grote uitdaging op het gebied van energie, waarbij verschillende energieleveranciers failliet gaan. Dit gebeurde toen de groothandelsprijzen van aardgas naar een recordhoogte stegen.

Tegelijkertijd kampt het land met een aanzienlijk brandstoftekort en zijn de meeste tankstations gesloten. Het tekort is veroorzaakt door een groot tekort aan chauffeurs. Om dit aan te pakken, zei de Britse regering dat ze het leger zal vragen om te beginnen met het leveren van de brandstof.

In oktober zullen de Federal Reserve en de Bank of England (BOE) elkaar niet ontmoeten. Daarom zal de GBP/USD reageren op economische cijfers uit de twee landen. Een van de belangrijkste zijn de cijfers over inflatie en werkgelegenheid. Deze cijfers zullen signalen geven over de stand van het economisch herstel.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD

De 1-dag grafiek laat zien dat het GBP/USD paar de afgelopen weken in een grote uitverkoop heeft gezeten. Ondertussen is het paar gedaald tot onder het 100 en 50-daags voortschrijdend gemiddelde. Dit is een signaal dat bears de controle krijgen. De prijs daalde ook tot onder het belangrijkste ondersteuningsniveau van 1,3570, het laagste niveau in juli.

Daarom zal het GBP/USD paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich in oktober richten op het volgende belangrijke ondersteuningsniveau op 1.3300.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld